joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePoliția ne informează !

Poliția ne informează !

Polițiștii judiciariști din Carei, beneficiind de sprijinul colegilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale Satu Mare și Serviciului de Acțiuni Speciale, au reușit în cursul zilei de ieri, 24.05.a.c. prinderea unei femei de 31 de ani din Ambud, pe care o bănuiesc de comiterea de furturi din locuințe, pe raza municipiului și față de care au luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

În urma urma activităților specifice desfășurate de judiciariști, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, s-a reținut în sarcina femeii recidiviste comiterea pe parcursul lunii mai, a două furturi din locuință pe raza municipiului Carei, cu un prejudiciu total de aproximativ 9 000 lei.
Din cercetări a rezultat că femeia, pătrundea în locuințe pe timpul zilei, profitând de ușile închise dar neasigurate și sustrăgea bani și bijuterii aflate în portmonee sau lăsate la vedere în imediata apropiere a ușilor de acces.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale cu cea în cauză în stare de reținere, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată magistraților cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Nedepunerea armei și munițiilor deținute legal la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă, constituie, potrivit legii, infracțiune.

Într-o astfel de situație a fost identificat în data de 24.05.2017, de către polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase un bărbat de 32 de ani din Medieșu Aurit care nu s-a prezentat în termenul legal pentru prelungirea valabilității permisului de armă, expirat încă din anul 2013. I s-a întocmit dosar penal și i s-a anulat permisul de armă, iar pușca cu aer comprimat, de calibru 5,5 mm pe care o deținea, a fost ridicată în vederea expertizării.


Cu toate că în ultima perioadă de timp polițiștii rutieri au pus accent în cadrul acțiunilor rutiere desfășurate pe determinarea conducătorilor auto să respecte acordarea priorității de trecere regulamentară a pietonilor, ieri, 24.05.2017, a avut loc un accident rutier având ca și cauză neacordarea priorității de trecere.

Astfel, în jurul orei 14:05, la intersecția străzilor Constantin Brâncoveanu cu Martirilor Deportați din municipiu, un conducător auto de 85 ani din Satu Mare, conducând un autoturism proprietate privată, a accidentat grav un pieton de 36 ani, tot din Satu Mare, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-au recoltat probe biologice de sânge ambilor participanți la eveniment, în vederea stabilirii eventualei alcoolemii, în cadrul dosarului penal constituit în acest scop.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente