joi, mai 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareScântei cu legea RCA-ului

Scântei cu legea RCA-ului

Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) a solicitat președintelui Iohannis retransmiterea legii RCA către Parlament în vederea revizuirii, se arată într-un comunicat emis, miercuri, de ASSAI.

ASSAI cere retransmiterea legii RCA în Parlament „pentru corectarea unor articole care afectează păgubiții RCA, conținând prevederi care intră în contradicție cu articole din Constituția României și alte legi importante”, se arată în comunicatul transmis.

Asociația a rugat Administrația Prezidențială să analizeze două articole cuprinse în legea RCA, legate de majorare de patru ori a termenului de plată a despăgubirilor, de la 10 la 40 de zile, și de plata despăgubirilor stabilite în baza prețurilor de referință.

Potrivit ASSAI, legea afectează șase milioane de proprietari de autovehicule din România, dar și mai multe piețe și industrii, iar prevederile vor afecta peste 270.000 de păgubiți RCA în fiecare an.

„Legea RCA este o “lege a fricii”, această lege fiind izvorâtă și construită pe fondul temerii instinctive a politicienilor de protestele transportatorilor, simulacrul de dezbateri din Camera Deputaților fiind purtat în realitate doar cu trei părți: transportatori, asiguratori și ASF”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente