sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePolițiști juniori

Polițiști juniori

În această dimineață, preșcolarii de la Grădinița Dumbrava Minunată au fost invitați la o activitate de educație rutieră desfășurată în teren, în cadrul proiectului Polițist Junior.

Reprezentanții Poliției, inspector Hrihorișan Felicia, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști  din cadrul Biroului  Rutier  Satu Mare, le-au prezentat copiilor principalele reguli de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni pentru a preveni implicarea preșcolarilor în evenimente rutiere.

Întâlnirea a avut loc la o trecere de pietoni aflată în apropierea grădiniței, informațiile teoretice fiind apoi completate de demonstrații practice. Copiii au traversat strada împreună cu polițiștii și educatoarele, fiind corectați atunci când au greșit și încurajați atunci când au dovedit spirit de observație și comportament adecvat în trafic.

Fiecare copil a avut apoi ocazia de a îmbrăca uniforma de Polițist Junior și de a ajuta adevărații polițiști să dirijeze circulația rutieră, reușind astfel să înțeleagă mai bine rolul polițistului rutier în stradă.

Acțiunea s-a dovedit benefică și atractivă pentru copii, aceștia reușind să-și ducă la bun sfârșit misiunea de Polițiști Juniori. Proiectul Polițist Junior se află la a treia ediție în acest an fiind realizat de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare în parteneriat cu Fundația Maria și parteneri media. Activitățile vor continua în perioada următoare, până la sfârșitul anului școlar.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente