Acasă Locale Stiri Satu Mare Polițiști juniori

Polițiști juniori

În această dimineață, preșcolarii de la Grădinița Dumbrava Minunată au fost invitați la o activitate de educație rutieră desfășurată în teren, în cadrul proiectului Polițist Junior.

Reprezentanții Poliției, inspector Hrihorișan Felicia, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști  din cadrul Biroului  Rutier  Satu Mare, le-au prezentat copiilor principalele reguli de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni pentru a preveni implicarea preșcolarilor în evenimente rutiere.

Întâlnirea a avut loc la o trecere de pietoni aflată în apropierea grădiniței, informațiile teoretice fiind apoi completate de demonstrații practice. Copiii au traversat strada împreună cu polițiștii și educatoarele, fiind corectați atunci când au greșit și încurajați atunci când au dovedit spirit de observație și comportament adecvat în trafic.

Fiecare copil a avut apoi ocazia de a îmbrăca uniforma de Polițist Junior și de a ajuta adevărații polițiști să dirijeze circulația rutieră, reușind astfel să înțeleagă mai bine rolul polițistului rutier în stradă.

Acțiunea s-a dovedit benefică și atractivă pentru copii, aceștia reușind să-și ducă la bun sfârșit misiunea de Polițiști Juniori. Proiectul Polițist Junior se află la a treia ediție în acest an fiind realizat de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare în parteneriat cu Fundația Maria și parteneri media. Activitățile vor continua în perioada următoare, până la sfârșitul anului școlar.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente