Acasă Locale Stiri Satu Mare Polițiști juniori

Polițiști juniori

În această dimineață, preșcolarii de la Grădinița Dumbrava Minunată au fost invitați la o activitate de educație rutieră desfășurată în teren, în cadrul proiectului Polițist Junior.

Reprezentanții Poliției, inspector Hrihorișan Felicia, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști  din cadrul Biroului  Rutier  Satu Mare, le-au prezentat copiilor principalele reguli de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni pentru a preveni implicarea preșcolarilor în evenimente rutiere.

Întâlnirea a avut loc la o trecere de pietoni aflată în apropierea grădiniței, informațiile teoretice fiind apoi completate de demonstrații practice. Copiii au traversat strada împreună cu polițiștii și educatoarele, fiind corectați atunci când au greșit și încurajați atunci când au dovedit spirit de observație și comportament adecvat în trafic.

Fiecare copil a avut apoi ocazia de a îmbrăca uniforma de Polițist Junior și de a ajuta adevărații polițiști să dirijeze circulația rutieră, reușind astfel să înțeleagă mai bine rolul polițistului rutier în stradă.

Acțiunea s-a dovedit benefică și atractivă pentru copii, aceștia reușind să-și ducă la bun sfârșit misiunea de Polițiști Juniori. Proiectul Polițist Junior se află la a treia ediție în acest an fiind realizat de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare în parteneriat cu Fundația Maria și parteneri media. Activitățile vor continua în perioada următoare, până la sfârșitul anului școlar.

- Advertisment -

Cele mai populare

Noutăți fiscale în Monitorul Oficial.TVA la vânzarea apartamentelor-precizări privind TVA redusă la restaurante

Noi modificări fiscale au fost publicate zilele trecute în Monitorul oficial . În multe domeniile vizate sunt diverse, pornind de la vânzarea...

Pilda Semănătorului.”Ochi au si nu văd,urechi au și nu aud.”

“Ochi au și nu văd, urechi au și nu aud. Ca nu cumva, văzînd și auzind, și cu inima înțelegînd, să se...

Asaltul Big Pharma în politica din România.După Rafila,Streinu Cercel intră în PSD.

Vor milita pentru adoptarea legii vaccinării obligatorii . Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”,...

Alexandru Rafila-fiul fostului șef al Securității.A executat 27 de țărani.

Alexandru Rafila, noua imagine a PSD, a declarat recent ca tatal sau a fost medic. El nu a mentionat insa ca tatal...

Comentarii recente