Acasă sus Polițiștii Juniori” au ajutat la dirijarea circulației rutiere

Polițiștii Juniori” au ajutat la dirijarea circulației rutiere

Fiecare zi din această săptămână a fost dedicată de polițiști educației rutiere a celor mai mici participanți la traficul rutier. Copiii de la grădinițele nr. 11, „Mondiala” și Grădinița „Voinicelul” au participat la activități în teren organizate de polițiștii de prevenire și cei de proximitate.
Astfel, marți, 10 iunie, preșcolarii de la Grădinița nr. 11 au avut bucuria de a deveni „Polițiști Juniori” și de a asculta sfaturile adevăraților polițiști, informații oferite micilor pietoni direct în teren, pe strada Păuleștiului.
Preșcolarii de la Grădinița „Mondiala” au fost invitați de polițiști la cea mai apropiată trecere de pietoni, în zona Pieței nr. 1, unde cei mici au demonstrat mai întâi că știu regulile de circulație pietonală, și abia apoi au avut permisiunea de a dirija circulația alături de polițiștii prezenți.
Cea mai numeroasă participare într-o singură zi a fost azi, 12 iunie, când au participat la activitățile de educație rutieră peste 150 de preșcolari de la Grădinița „Voinicelul” din Satu Mare. Copiii au ascultat cu atenție principalele reguli de traversare a străzii transmise de polițiști, după care și-au dovedit abilitățile de buni pietoni, dar și pe acelea de potențiali polițiști. Micii polițiști echipați au dirijat circulația alături de polițiștii în uniformă, constituind o atracție deosebită pentru toți participanții la traficul rutier prezenți în zonă, dar mai ales pentru părinții veniți în număr mare să asiste la această activitate.
Proiectul „Polițist Junior” se află la a III-a ediție în acest an. Activitățile vor continua, vineri 13 iunie, invitați fiind copiii de la Grădinița nr. 6, care vor dirija circulația în zona Grădinii Romei.

- Advertisment -

Cele mai populare

A murit unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu

Unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu a decedat în săptămâna care tocmai a...

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

Comentarii recente