29.8 C
New York City
duminică, august 14, 2022
AcasăsusPolițiștii Juniori” au ajutat la dirijarea circulației rutiere

Polițiștii Juniori” au ajutat la dirijarea circulației rutiere

Fiecare zi din această săptămână a fost dedicată de polițiști educației rutiere a celor mai mici participanți la traficul rutier. Copiii de la grădinițele nr. 11, „Mondiala” și Grădinița „Voinicelul” au participat la activități în teren organizate de polițiștii de prevenire și cei de proximitate.
Astfel, marți, 10 iunie, preșcolarii de la Grădinița nr. 11 au avut bucuria de a deveni „Polițiști Juniori” și de a asculta sfaturile adevăraților polițiști, informații oferite micilor pietoni direct în teren, pe strada Păuleștiului.
Preșcolarii de la Grădinița „Mondiala” au fost invitați de polițiști la cea mai apropiată trecere de pietoni, în zona Pieței nr. 1, unde cei mici au demonstrat mai întâi că știu regulile de circulație pietonală, și abia apoi au avut permisiunea de a dirija circulația alături de polițiștii prezenți.
Cea mai numeroasă participare într-o singură zi a fost azi, 12 iunie, când au participat la activitățile de educație rutieră peste 150 de preșcolari de la Grădinița „Voinicelul” din Satu Mare. Copiii au ascultat cu atenție principalele reguli de traversare a străzii transmise de polițiști, după care și-au dovedit abilitățile de buni pietoni, dar și pe acelea de potențiali polițiști. Micii polițiști echipați au dirijat circulația alături de polițiștii în uniformă, constituind o atracție deosebită pentru toți participanții la traficul rutier prezenți în zonă, dar mai ales pentru părinții veniți în număr mare să asiste la această activitate.
Proiectul „Polițist Junior” se află la a III-a ediție în acest an. Activitățile vor continua, vineri 13 iunie, invitați fiind copiii de la Grădinița nr. 6, care vor dirija circulația în zona Grădinii Romei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente