luni, iulie 22, 2024
AcasăsusPolițiștii români, chemați să prindă infractorii din Londra

Polițiștii români, chemați să prindă infractorii din Londra

Opt polițiști români și trei polonezi participă, timp de doi ani, la o acțiune de reducere a numărului infractorilor est-europeni din capitala Angliei. Operațiunea „Nexus”, așa cum a fost numită de britanici, este finanțată de UE cu peste 1,5 milioane de euro.

Polițiștii străini, care lucrează alături de Poliția Metropolitană din Londra, au participat deja la operațiuni de combatere a crimei organizate, a traficului de ființe umane, a prostituției și violenței, relatează express.co.uk. Atât românii, cât și polonezii vorbesc foarte bine engleza și au fost selectați din rândul oamenilor legii cu experiență în investigarea mai multor tipuri de infracțiuni. Ei nu beneficiază însă de autoritatea necesară pentru a aresta infractorii din Marea Britanie și sunt însoțiți tot timpul de polițiști britanici.

„Aceste țări au făcut un pas curajos și benefic în a accepta să ia parte la această inițiativă, să lucreze cu Poliția Metropolitană și să ne ajute să abordăm problema infractorilor străini din Regatul Unit”, a declarat Subcomisarul Mark Rowley.

Contactat de presa engleză, ambasadorul român în Marea Britanie, Ion Jinga, a declarat că proiectul vine ca urmare a succesului înregistrat de o inițiativă similară care a avut loc în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, când 10 polițiști români au lucrat în Regat. „Acesta este un proiect finanțar de Comisia Europeană care, în ceea ce ne privește, reprezintă încă un pas important în excelentele relații bilaterale dintre Poliția Română și cea britanică”, a mai spus diplomatul român.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente