Acasă sus Polițiștii sătmăreni, rămân la datorie de Anul Nou

Polițiștii sătmăreni, rămân la datorie de Anul Nou

Polițiștii sătmăreni au fost la datorie cu ocazia Crăciunului pentru ca cetățenii să se poată bucura în liniște de momentele de sărbătoare. În continuare și în perioada următoare , peste 150  de polițiști vor fi zilnic în stradă.

În perioada Sărbătorilor Crăciunului polițiștii au fost la datorie pentru a asigura un climat de siguranță publică, intervenind de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment.

Pentru ca trecerea dintre ani să se desfășoare în condiții de siguranță în perioada  31.12.2014 -04.01.2015, aproximativ  150 de polițiști vor acționa zilnic în dispozitivul  de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea sătmărenilor și pentru a interveni atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Vor acționa în această perioadă pe raza de competență , polițiști de ordine publică și de rutieră, dar și de la celelalte structuri, respectiv: poliția transporturi, investigații criminale, investigarea fraudelor, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase. De asemenea, mai multe echipaje de rezervă  vor fi pregătite să intervină dacă situația impune. În acțiunile desfășurate polițiștii vor colabora atât  cu jandarmii cât și cu polițiști locali.

 

Pentru a evita evenimentele rutiere în următoarea perioadă Poliția Rutieră face câteva recomandări:

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să evite efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, polițiștii rutieri atrag atenția asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Oamenii legii  recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenție deosebită necesită și sistemul de ventilație-dezaburire a parbrizului și luneta mașinii care trebuie să funcționeze foarte bine.

Se  recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule.

Trebuie să se evite acționarea bruscă a frânei și a mecanismelor de direcție, în condițiile unui carosabil alunecos, deoarece se poate derapa foarte ușor . Este indicat să se folosească cu precădere frâna de motor. Pe porțiunile acoperite cu polei, conducătorii auto nu trebuie să vireze și să frâneze în același timp.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere.

Și pietonilor li se recomandă să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiții de siguranță.

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare urează tuturor sătmărenilor un An Nou plin de bucurie, liniște și sănătate! Vă dorim

Sărbători fericite, pe care să le petreceți în siguranță alături de cei dragi.

LA MULȚI ANI!

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente