luni, iunie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePolițiștii sătmăreni și-au comemorat colegii cu ocazia zilei Poliției Române

Polițiștii sătmăreni și-au comemorat colegii cu ocazia zilei Poliției Române

Marți, 25 martie cu ocazia sărbătorii creștine „Buna Vestire”, are loc și ziua Poliției Române, prilej cu care polițiștii județului Satu Mare i-au comemorat pe colegii lor trecuți la cele veșnice. Slujba de pomenire a avut loc la catedrala „Adrormirii Maicii Domnului” în prezența preotului Cristian Boloș.

„Polițiștii vin în fiecare an la noi la biserică pentru a le aduce un omagiu colegilor lor plecați dintre noi. Sunt prezenți polițiști din tot județul”. A declarat preotul doctor Cristian Boloș.

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliției Române.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu (șeful poliției din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).preot-bolos (1) preot-bolos (2)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente