Acasă Locale Ponta a discutat din nou cu președintele OMV și proprietarul ArcelorMittal despre...

Ponta a discutat din nou cu președintele OMV și proprietarul ArcelorMittal despre investițiile lor în România

omvPonta a discutat din nou cu președintele OMV și proprietarul ArcelorMittal despre investițiile lor în România

„Facem toate eforturile pentru exploatările de gaze din Marea Neagră. Astăzi a fost președintele OMV în România, în vizită, tocmai ca să discutăm de investițiile în continuare. Astăzi am vorbit o jumătate de oră și cu domnul Mittal, cum să facem să ținem – că se cam închid în Europa combinatele siderurgice – companiile. Nu a dat cu pumnul în masă, el spune că în Europa, dacă nu se face ceva, nu va mai fi competitiv și profitabil să se producă oțel, se va produce dar în Rusia sau în China”, a spus Ponta la RTV.

În luna mai, premierul Ponta și proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, au discutat, la Palatul Victoria, propuneri de optimizare a costurilor de producție la ArcelorMittal Galați, șeful grupului siderurgic declarând că așteaptă să fie găsite „soluții sustenabile” în domeniul energiei.

Ponta anunțase anterior că Mittal este preocupat de poziția pe care România o va avea în acest sens la următorul Consiliu European pe teme energetice.

După acel Consiliu European, Ponta a afirmat că România va încerca să sprijine ArcelorMittal Galați, dar se află „între ciocan și nicovală”, respectiv între interesul de a menține investitorii și respectarea regulilor europene, precizând că șeful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa din cauza prețului la energie.

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați, unul dintre cei mai mari consumatori de energie din România, este parte a grupului ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente