Acasă Locale Stiri Satu Mare Ponta, despre prețul combustibilului: Problema este consumul mai mare pentru că nu...

Ponta, despre prețul combustibilului: Problema este consumul mai mare pentru că nu e infrastructură

Premierul Victor Ponta afirmă că România poate avea o politică de raliere la media europeană în privința combustibilului în măsura în care va avea și o infrastructură mai bună, spunând că nu doar prețul este problema principală, ci și consumul mai mare din cauza lipsei infrastructurii.

Întrebat, marți, la Tuzla, despre faptul că un litru de combustibil este mai scump în România decât în alte țări europene, Victor Ponta a spus că ”putem să avem o politică de raliere la media europeană în măsura în care avem și o infrastructură mai bună”.

“E mai scump decât alte țări din Uniunea Europeană, la motorină suntem pe locul 21, dacă nu mă înșel, la benzină am urcat puțin mai mult și evident că putem să avem o politică de raliere la media europeană în măsura în care avem și o infrastructură mai bună. Problema numărul unu la noi nu e doar prețul, problema este consumul mai mult pentru că nu ai infrastructură, deci trebuie să vedem cu ce începem. Dacă avem infrastructură mai bună atunci sigur că și prețul pe ansamblu al transportului rutier va fi mai mic, în măsura în care avem transport aerian și feroviar iarăși performant care să poată să acopere aceste necesități”, a afirmat premierul.

El a menționat că dacă va fi făcută infrastructura mai repede, atunci costurile pe ansamblu vor fi ceva mai mici.

“De exemplu, faptul că vara aceasta am experimentat, a fost un experiment până la urmă, acele noi mijloace de transport feroviar către mare ne ajutăm la sfârșitul sezonului să vedem dacă au fost profitabile, dacă într-adevăr oamenii vor prefera să meargă cu trenul decât să meargă cu mașina. Să nu uitați că Autostrada București – Constanța a fost începută de Ceaușescu ca să o termin eu. Deci, dacă putem să facem infrastructură mai repede, atunci cu siguranță costurile pe ansamblu vor fi ceva mai mici”, a menționat Ponta.

Întrebat despre faptul că oficiali Petrom ar fi anunțat că iau în calcul restrângerea unor investiții în țara noastră din cauza taxelor prea mari, premierul a răspuns: “Hai să fim serioși. Dacă după ce faci un miliard de euro profit tot nu sunt bune taxele…Până la urmă știți cum e, ei își promovează interesul lor. Nu ați vrea să faceți și dumneavoastră un miliard de euro profit ? Cred că nu ați pleca din România”.

Când un jurnalist a precizat că profitul a fost mai mic în acest an, Ponta a spus: “Cred că se descurcă”

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente