29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareAndreea Paul: "Ponta este campionul european la creșterea prețurilor la benzină și...

Andreea Paul: „Ponta este campionul european la creșterea prețurilor la benzină și motorină”

Andreea Paul: -7% la europeni,  +7% la români

În UE prețul la carburanți a scăzut cu 7% în ultimii doi ani și jumătate. În România prețul a crescut cu 7% în aceeași perioadă. Cu Ponta la rezervor, România este campioana de neegalat a Europei la creșterea prețului carburanților. PSD a taxat și suprataxat sărăcia românilor, însetat fiind după bani la bugetul public, cu care să își susțină campania electorală.

Europa scade valoare accizei la carburant, România o mărește. La o mie de litri de benzină sau motorină, românul scoate, astăzi, din buzunar, cu 100 de euro mai mult decât la începutul guvernării Ponta. În schimb, un european economisește circa 100 de euro la mia de litri.

În numele ACL, am depus un proiect de lege în Parlament pentru eliminarea aberantei supra-accizei la carburanți, pentru care cer suportul tuturor reprezentanților puterii. Totodată, am înaintat Guvernului două interpelări pe tema creșterii accizei la carburanți, iar răspunsul a fost că România are un preț similar cu cel al Uniunii Europene. Încă o minciună marca PSD.

Prețul la motorină este mai mare în România cu 5 cenți mai mare decât media europeană.

 Andreea PAUL

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente