Acasă Locale Nationale Ponta, în SUA: Sper ca reforma sănătății,"Ponta-care",să fie mai puțin controversată ca...

Ponta, în SUA: Sper ca reforma sănătății,”Ponta-care”,să fie mai puțin controversată ca „Obama-care”

Premierul Victor Ponta a anunțat, în SUA, că intenționează să adopte modificările în domeniul sănătății până la sfârșitul acestui an și că speră ca noul sistem, pe care l-a denumit „Ponta-care”, să fie mai puțin controversat decât planul de reformă în domeniu lansat de președintele SUA, „Obama-care”.

Premierul a abordat acest subiect la un forum economic organizat la Washington, unde se află în vizită oficială, după ce un om de afaceri s-a interesat de modul în care va fi finanțat sistemul de sănătate anul viitor.

„Sistemul de sănătate este un țel. Sper că <<Ponta-care>> (în engleză „îngrijire, preocupare”-n.r.), pe care intenționez să-l adopt până la sfârșitul anului, să fie mai puțin controversat decât este în SUA”, a spus Ponta, zâmbind.

El a susținut că este preocupat să asigure un pachet de servicii medicale de bază pentru toți cetățenii până când sistemul privat de asigurări de sănătate va deveni din ce în ce mai mult o alternativă la cel public.

„Obama-care” este titulatura sub care este cunoscut planul de reformă a sănătății adoptat în urmă cu trei ani de către administrația Barack Obama și din care o serie de prevederi importante sunt aplicate începînd cu această toamnă.
- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente