29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleNationalePonta, în SUA: Sper ca reforma sănătății,"Ponta-care",să fie mai puțin controversată ca...

Ponta, în SUA: Sper ca reforma sănătății,”Ponta-care”,să fie mai puțin controversată ca „Obama-care”

Premierul Victor Ponta a anunțat, în SUA, că intenționează să adopte modificările în domeniul sănătății până la sfârșitul acestui an și că speră ca noul sistem, pe care l-a denumit „Ponta-care”, să fie mai puțin controversat decât planul de reformă în domeniu lansat de președintele SUA, „Obama-care”.

Premierul a abordat acest subiect la un forum economic organizat la Washington, unde se află în vizită oficială, după ce un om de afaceri s-a interesat de modul în care va fi finanțat sistemul de sănătate anul viitor.

„Sistemul de sănătate este un țel. Sper că <<Ponta-care>> (în engleză „îngrijire, preocupare”-n.r.), pe care intenționez să-l adopt până la sfârșitul anului, să fie mai puțin controversat decât este în SUA”, a spus Ponta, zâmbind.

El a susținut că este preocupat să asigure un pachet de servicii medicale de bază pentru toți cetățenii până când sistemul privat de asigurări de sănătate va deveni din ce în ce mai mult o alternativă la cel public.

„Obama-care” este titulatura sub care este cunoscut planul de reformă a sănătății adoptat în urmă cu trei ani de către administrația Barack Obama și din care o serie de prevederi importante sunt aplicate începînd cu această toamnă.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente