sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăsusPonta: Ne îndepărtăm de regula ca orice român să fie sabotat chiar...

Ponta: Ne îndepărtăm de regula ca orice român să fie sabotat chiar de la el de acasă

Premierul Victor Ponta salută pozițiile UDMR, PNL și PDL, care o vor susține pe Corina Crețu să ajungă comisar pentru politici regionale, premierul declarând că „e un prim exemplu că ne îndepărtăm de ce a fost până ieri regula în România, adică orice român să fie sabotat chiar de la el de acasă”.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost întrebat, joi, la Bistrița, cum comentează nominalizarea Corinei Crețu drept comisar pentru politici regionale și dacă o eventuală numire a sa în funcție ar aduce beneficii României, în discuție intervenind ulterior pe acest subiect și premierul Victor Ponta.

„Comentez pozitiv numirea doamnei Corina Crețu. Sunt extrem de mândru pentru că România a primit un portofoliu atât de important, în opinia mea cel mai important, peste 350 de miliarde de euro pe care îi gestionează (…). Din punctul de vedere al unor posibile beneficii pentru România, este categoric că avem o șansă în plus pentru că nu ne poate aloca mai mulțibani decât au fost negociați, în schimb putem să nu avem probleme. (…) Corina Crețu e un om cu foarte mare experiență internațională, un om care înțelege dezvoltarea și cred că și pentru România, dar și pentru celelalte țări europene, politica pe care o va duce ca și comisar pe dezvoltare regională va ajuta România în special să aibă o dezvoltare echilibrată. Sunt diferențe mari de dezvoltare între regiunile din țara noastră și județele din țara noastră. Ca și colaborare, voi avea o colaborare foarte bună”, a spus vicepremierul.

În discuție a intervenit și premierul Victor Ponta: „Împreună cu Liviu Dragnea și cu Eugen Teodorovici am lucrat extrem de bine cu actualul comisar pentru dezvoltare regională, domnul Hahn. În 2012, când am venit la guvernare, toate programele erau blocate, erau suspendate. Împreună cu domnul Hahn, am reușit să le deblocăm și să recuperăm o parte importantă. Ce e esențial de reținut este că, la un moment dat, nu depinde de comisar, depinde de cum ne facem noi treaba”.

„Mai spun încă o dată: cred că e un mare succes pentru România obținerea acestui portofoliu pentru că este, cu siguranță, cel mai important portofoliu din punctul meu de vedere. Vreau să mulțumesc, dincolo de orice polemică politică din țară – am văzut poziția UDMR, și a PNL, și a PDL, deci cei care au europarlamentari în grupul PPE – au spus toți că vor vota pentru doamna Crețu ca și comisar european pentru că e comisarul României. Cred că e un prim exemplu că ne îndepărtăm de ce a fost până ieri regula în România, adică orice român să fie sabotat chiar de la el de acasă. Dacă de ieri avem o altă regulă și suntem toți uniți când e vorba de interesul României, nu pot decât să mă bucur de acest lucru și sunt absolut convins că toți cei 32 de europarlamentari români se vor bate în audierile în Parlamentul European pentru acest portofoliu și pentru comisarul român”, a spus Victor Ponta.

Comisia Europeană a prezentat oficial, miercuri, componența Executivului european propus de Jean Claude Juncker, în care Corina Crețu este comisar european pentru Politică Regională.

Corina Crețu va fi audiată de Comisia REGI (Dezvoltare Regională) a Parlamentului European.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente