Acasă Locale Stiri Satu Mare Rovana Plumb spune că de la 1 ianuarie 2015 pensiile vor fi...

Rovana Plumb spune că de la 1 ianuarie 2015 pensiile vor fi indexate cu 5%, conform legii

Pensiile vor fi indexate cu cinci procente, în raport cu rata inflației, de la 1 ianuarie 2015, a anunțat, joi, la Cluj, ministrul Muncii, Rovana Plumb, precizând că ministerele Finanțelor și Muncii lucrează acum la o măsură prin care ar putea fi majorate și pensiile mici, tot de anul viitor.

Potrivit ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, de la 1 ianuarie 2015 toate pensiile vor fi indexate cu cinci procente, conform legii, iar momentan la nivelul ministerelor Muncii și Finanțelor se lucrează la o măsură prin care ar putea fi majorate pensiile mici, tot de anul viitor.

„Vom continua cu măsurile reparatorii și le transmit celor care au muncit o viață că vom continua și cu respectarea legislației în așa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu cinci la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul și majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanțe”, a declarat, joi, într-o conferință de presă susținută la Cluj-Napoca, Rovana Plumb.

Ea a adăugat că se va reveni și la acordarea de pensii speciale personalului navigant, aproximativ 1.800 de persoane, piloți și stewardese.

Ministrul Muncii a menționat că din anul 2015 toți angajații vor avea salariul cel puțin la nivelul celui minim pe economie, respectiv 900 de lei, în condițiile în care, în momentul de față, din cauza grilelor de salarizare diferențiate, unii angajați ajung să câștige mai puțin de 900 de lei pe lună, Rovana Plumb făcând referire la angajați din domeniul medical.

„Am un mesaj către toate confederațiile sindicale, în ceea ce privește suprapunerea claselor de salarizare. Ca urmare a măsurii luate de Guvernul Ponta de creștere a salariului minim pe economie la 900 de lei, vreau să vă spun că la nivelul ministerului Finanțelor, ministerului Muncii și ministerului Dezvoltării și Administrației s-a constituit un grup de lucru care va analiza toate propunerile și observațiile venite din partea sindicatelor în ceea ce privește suprapunerea salarizării, ca urmare a creșterii salariului minim pe economie. În momentul de față, avem 15clase de salarizare care se suprapun. Se lucrează în așa fel încât să se clarifice care sunt coeficienții de salarizare „, a explicat ministrul Muncii.

Potrivit Rovanei Plumb, la întâlnirea pe care a avut-o, joi, la Cluj, cu reprezentanții sindicatelor, aceștia au atras atenția că există angajați, în special în domeniul medical, care, deși muncesc cu normă întreagă, la sfârșitul lunii nu primesc nici măcar valoarea unui salariu minim pe economie, din cauza grilelor de salarizare diferite.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, și ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au participat, joi, la Cluj, la o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor, ai pensionarilor și cu șefii de deconcentrate, tema discuțiilor fiind majorarea salariilor și pensiilor începând de anul viitor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente