Acasă Locale Stiri Satu Mare Ponta: Niciodată nu s-a vorbit ca România să primească portofoliul Ajutor umanitar

Ponta: Niciodată nu s-a vorbit ca România să primească portofoliul Ajutor umanitar

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că niciodată nu s-a vorbit ca România să primească portofoliul Ajutor umanitar, el arătând că „știrea” despre acest fapt reprezintă „o făcătură” din România, dată de „cei care ne prostesc și ne mint de zece ani”, în direct cu Palatul Cotroceni.

„Niciodată, în niciun fel – și azi mi s-a confirmat acest lucru și i s-a confirmat și doamnei Crețu (CCorina Crețu n.r.) – niciodată nu s-a vorbit ca România să primească portofoliu de Ajutor umanitar. Niciodată. Este o făcătură din România”, a spus Ponta, într-o emisiune la Antena 3.

Întrebat despre dezbaterile care s-au făcut pe acest subiect, Ponta a răspuns: „Sunt aceiași care au spus în 2012 că 7,4 milioane de români de fapt au dat o lovitură de stat (…). Uitați-vă la cine a dat aseară această știre. Sunt cei care, în direct cu Palatul Cotroceni, ne mint de nouă ani, de zece ani de zile”.

Premierul a mai spus că președintele CE, Jean-Claude Juncker, ar urma să anunțe vineri numele comisarilor, iar săptămâna viitoare portofoliile.

„Domnul Juncker a avut o discuție cu doamna Corina Crețu, a avut și o discuție cu domnul Cioloș, dar probabil i-a spus ceea ce mi-a spus și mie: ‘Dl. Cioloș, nu e nimic personal, dar nu păstrează România Agricultura, că nimeni nu păstrează (portofoliul – n.r.)’. Urmează, mâine cred, că anunțe numele comisarilor și săptămâna viitoare portofoliul”, a menționat Ponta.

Președintele ales al CE, Jean Claude Juncker, a audiat-o joi, la Bruxelles, pe Corina Crețu pentru postul de comisar european, purtătorul de cuvânt al Comisiei Natasha Bertaud anunțând pe Twitter că numărul candidaților femei a ajuns la nouă.

Natasha Bertaud a postat pe Twitter o fotografie din timpul audierii Corinei Crețu.

Ulterior, ea a scris că, odată cu nominalizarea Corinei Crețu, președintele ales al CE, Jean Claude Juncker, are nouă femei candidat la postul de comisar european.

Și în Comisia Europeană condusă de Jose Manuel Barroso sunt nouă femei comisar european, iar Juncker și Parlamentul European au anunțat că nu vor accepta ca noul Executiv european să aibă un număr mai mic de femei.

Tot joi, purtătorul de cuvânt al CE, Natasha Bertaud, declarase că, odată cu nominalizarea lui Marianne Thyssen din partea Belgiei, există opt femei candidat pentru postul de comisar și se speră că numărul lor va crește în timpul zilei.

„Odată cu nominalizarea lui Marianne Thyssen, care, în opinia domnului Juncker, este o alegere excelentă, suntem mulțumiți să anunțăm că avem opt femei candidat și sperăm să putem crește numărul lor în timpul zilei (de astăzi)”, a declarat Natasha Bertaud, întrebată cum este percepută propunerea înaintată de Belgia.

Întrebată dacă în cazul României s-a decis în final un candidat sau o candidată, purtătorul de cuvânt a precizat doar că Jean-Claude Juncker „va avea astăzi (joi) o întrevedere cu un candidat sau o candidată din România”.

Totodată, Natasha Bertaud a refuzat să facă orice comentariu pe seama informațiilor publicate de Euractiv privind distribuirea portofoliilor.

„Comisia Europeană nu confirmă niciodată scurgeri de informații și nici nu confirmă sau infirmă autenticitatea unui document care nu este publicat pe canale oficiale”, a spus oficialul european, reiterând faptul că numele comisarilor și portofoliile vor fi făcute publice săptămâna viitoare.

Din informațiile publicate de Euractiv reiese că sunt opt femei: Federica Mogherini (Italia), Elżbieta Bieńkowska (Polonia), Marianne Thyssen (Belgia), Vera Jourova (Cehia), Cecilia Malmström (Suedia), Kristalina Georgieva (Bulgaria), Margrethe Vestager (Danemarca) și Alenka Bratusek (Slovenia). În plus, din partea României erau trecute cu semnul întrebării ambele propuneri pentru postul de comisar, Dacian Cioloș și Corina Crețu. Publicația notează că României i-ar putea reveni ajutorul umanitar.

Însă, potrivit unor surse europene, doar europarlamentarul social-democrat fusese chemat la discuții, în cursul zilei de joi, de către președintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Premierul Victor Ponta declara, miercuri, că, în urma unor negocieri lungi și complicate a obținut pentru România portofoliul Dezvoltării Regionale, „cel mai important portofoliu din CE” pentru țara noastră.

„În urma unor negocieri extrem de lungi și extrem de complicate, în condițiile în care România nu putea să păstreze Agricultura, pentru că nicio țară nu-și va păstra portofoliul avut anterior, eu am obținut pentru România, nu pentru Guvernul României, nu pentru un român, am obținut pentru România cel mai important portofoliu din CE pentru noi – sigur, alte țări au alte opțiuni – dar Dezvoltarea Regională înseamnă toate fondurile, programele de coeziune și structurale în perioada 2014-2019”, a spus Ponta.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente