Acasă Locale Stiri Satu Mare Poroșenko, "prudent optimist" în legătură cu încheierea unui armistițiu vineri

Poroșenko, „prudent optimist” în legătură cu încheierea unui armistițiu vineri

Președintele ucrainean Petro Poroșenko s-a declarat „prudent optimist” în legătură cu ajungerea la un armistițiu în estul Ucrainei, în cursul unei reuniuni între beligeranți prevăzute vineri la Minsk.

„Sunt prudent optimist”, a declarat Poroșenko la Summitul NATO din Țara Galilor.

El a amintit că președintele rus Vladimir Putin a propus miercuri un plan de soluționare a conflictului și că rebelii proruși s-au declarat „pregătiți pentru un armistițiu imediat”.

Totuși, el a recunoscut că este vorba de o „mare provocare” și a reamintit principalele condiții propuse de Ucraina într-un plan de pace: controlul frontierei ruso-ucrainene de către OSCE, retragerea trupelor ruse și eliberarea militarilor reținuți de rebeli sau de Rusia.

„Niciodată nu am simțit o susținere atât de puternică, atât de imensă”, a apreciat Poroșenko după întâlnirea cu cei 28 de șefi de stat din cadrul NATO.

La rândul său, secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a acuzat joi Rusia că „nu a făcut nici măcar un singur gest pentru ca pacea să fie posibilă în Ucraina”.

„Rusia luptă împotriva Ucrainei, în Ucraina. Trupele și tancurile rusești atacă forțele ucrainene. Și, deși vorbește despre pace, Rusia nu a făcut nici măcar un singur gest pentru ca pacea să fie posibilă”, a declarat Rasmussen la finalul unei reuniuni a Comisiei NATO-Ucraina.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente