marți, decembrie 5, 2023
AcasăLocaleNationalePonta nu crede că Nicolăescu este cel care a cerut medicilor să...

Ponta nu crede că Nicolăescu este cel care a cerut medicilor să iasă în stradă pentru finanțare

Premierul Victor Ponta afirmă că a verificat informația conform căreia ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, ar fi cerut medicilor să protesteze pentru a obține astfel o suplimentare de buget, dar că aceasta nu se confirmă, adăugând că rezultate pozitive vor fi obținute doar continuând reforma.

Declarația a fost susținută de premier după ce presa l-a citat pe președintele Camerei Federative a Medicilor, Dan Perețianu, afirmând că ministrul Nicolăescu este cel care le-a spus că el nu are cum să ceară bani mai mulți dacă medici nu ies pe stradă pentru a protesta.

„Am verificat informația, nu este adevărată. Ministrul Sănătății, și în România, și în Turcia, și chiar în Statele Unite, are aceeași sarcină dificilă de a asigura resurse financiare. În sănătate, din câte știu eu, nu ajung banii”, a spus Ponta, aflat în Turcia în vizită oficială.

El a adăugat că este convins că vor fi obținute rezultate prin continuarea reformei sistemului de sănătate.Peste o sută de angajați din sistemul sanitar au protestat joi, pentru a doua zi consecutiv, în fața Ministerului Sănătății, cerând alocarea a minimum șase la sută din PIB pentru Sănătate și majorarea salariilor, ministrulEugen Nicolăescu invitându-i duminică la o primă discuție.

1 COMENTARIU

  1. Daca doctorii ar fi mai motivati atat din punct d vedere financiar cat si din punct de vedere moral atunci nu ar mai pleca din tara,si ar profesa aici.Ca in ritmul asta vom ramane fara medici:)!

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente