Acasă Locale Nationale Ponta: Oamenii să înțeleagă, aderarea la zona euro nu presupune numai avantaje,...

Ponta: Oamenii să înțeleagă, aderarea la zona euro nu presupune numai avantaje, ci și dezavantaje

13614777801335450707ponta

Aderarea României la zona euro nu trebuie să fie o măsură impusă, ci trebuie să genereze o schimbare în mintea oamenilor, care să înțeleagă că acest proces nu presupune numai avantaje, ci și anumite dezavantaje, a declarat premierul Victor Ponta.

„În primul rând, e o schimbare în mintea oamenilor, pentru că nu trebuie să fie o măsură impusă. Oamenii trebuie să înțeleagă ce înseamnă trecerea la euro, care sunt avantajele și dezavantajele, că nu sunt numai avantaje, sunt și dezavantaje”, a spus Ponta la România TV.

El a arătat că este necesar să fie adoptat un set de legi și aplicate restricții privind deficitul, inflația și politica monetară.

Președintele Klaus Iohannis va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic național privind aderarea României la zona euro, a anunțat joi Administrația Prezidențială, după o întâlnire a președintelui cu premierul Victor Ponta și guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

„Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naționale de trecere la euro și a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative și instituționale, care să asigure României un parcurs economic stabil și predictibil”, se precizează în comunicat.

În comunicat se menționează că interlocutorii au decis și ” înființarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care să asigure proiectarea, coordonarea și monitorizarea etapelor și responsabilităților implicate pentru atingerea acestui obiectiv”.

De asemenea, discuții au avut în vedere ” să identifice principalele etape și responsabilități economice și instituționale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern în cadrul Programul de Convergență 2015-2018″.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente