Acasă sus Ponta: Sunt absolut convins că Băsescu va ajunge în închisoare. E un...

Ponta: Sunt absolut convins că Băsescu va ajunge în închisoare. E un corupt comunist și securist

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este absolut convins că președintele Traian Băsescu va ajunge în închisoare, el arătând că nu are niciun fel de teamă în ceea ce îl privește întrucât știe că a respectat întotdeuna legea și că Băsescu e „un corupt comunist și securist”.

Solicitat să comenteze declarațiile șefului statului, potrivit căruia va ajunge coleg de „apartament, de cameră” cu Adrian Năstase, Ponta a replicat: „Dacă îmi era frică de amenințările domnului Băsescu…sunt supus acestor amenințări de foarte mulți ani. Nu mă interesează”.

„Nu doar că nu mă interesează, dar sunt absolut convins că în închisoare va ajunge Traian Băsescu. Eu, care știu că am respectat întotdeuna legea, nu am niciun fel de teamă”, a continuat Ponta.

El a precizat că, în opinia sa, acțiunea lui Traian Bsăescu de amenințare a familiei unui senator, respectiv Gabriela Firea, care face parte dintr-o comisie de anchetă este fără precedent și trebuie să primească un răspuns foarte clar din partea Justiției și a Parlamentului României.

Ponta a spus că va semna personal plângerea penală împotriva lui Băsescu privind acuzarea acestuia de amenințare șii șantaj la adresa Gabrielei Firea.

Întrebat dacă poate fi chemat Băsescu la Parchet în urma acestei plângeri penale, Ponta a răspuns: „În decembrie, da, va fi”.

„După cum vedeți, Parchetul a deschis un dosar pentru că este foarte clar că s-au încălcat mai multe legi civile și penale în ce privește achiziția terenurilor. Eu am spus că e vorba de spălare de bani și de spălare a unor proprietăți pe care domnul Băsescu le avea de mult și pe care acum, pe final de mandat, încearcă și le albească, să le treacă oarecum legal”, a adăugat Ponta.

El a spus că cercetările în privința achiziției de terenuri de la Nana sunt la început și a precizat că „vor mai apărea și alte elemente”, legate de ceea ce Comisia parlamentară de anchetă a solicitat de la ANAF sau de la Oficiul Național de Prevenire și de Combatere a Spălării Banilor.

„Celelalte persoane pot să răspundă în fața legii până în decembrie, domnul Băsescu din decembrie încolo va trebui și va răspunde în fața legii. Domnia-sa, fiind un corupt comunist și securist, își permite să spună de alții”, a mai adăugat Ponta.

4 COMENTARII

  1. nu ma prea priveste politica, insa mereu au existat conflicte intre partide si membrii lor , de aceea nu este nimic nou si special ceea ce se deascrie in articol.

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Comentarii recente