Acasă Locale Nationale Ponta: Taxarea marilor averi este bună, dar noi nu avem sistemul, nu...

Ponta: Taxarea marilor averi este bună, dar noi nu avem sistemul, nu poate fi aplicată din 2015

Taxarea marilor averi este bună pentru un anumit nivel al averii, dar nu poate fi introdusă de anul viitor, deoarece ar însemna o taxă majorată, un alt motiv, de natură tehnică, fiind că în prezent nici nu există sistemul de declarare a averilor, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

„Am discutat cu ei (membrii UNPR-n.r.) și am spus că nici această taxă nu se face în 2015, pentru că ieșim din principiul general că nicio taxă și impozit în 2015. Și tehnic, ca să poți să pui o taxă pe o avere trebuie ca acea avere să fie declarată. Noi nu știm acum, nu avem o legislație decât pentru persoanele publice, cele care sunt obligate să depună declarații de avere. Deci, dacă vrem să mergem – și părerea mea este că e bine pentru un anumit nivel al averii – trebuie să găsim un sistem de declarare, dar noi nu avem sistemul”, a spus Ponta.

El a adăugat că o astfel de taxă nu va fi introdusă prin ordonanță de urgență, ci prin lege adoptată de Parlament.

UNPR își propune să reintroducă în dezbaterea parlamentară proiectele legislative privind taxarea marilor averi și reducerea vârstei de vot de la 18 ani la 16 ani, arătând că are un protocol semnat în 2012 cu PSD, protocol în care se vorbea și despre aceste două legi, el arătând că acest protocol există și în continuare.

Proiectul de lege propus de UNPR prevede ca averile peste 450.000 de euro să fie taxate cu 1%.

Marți, președintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, despre colaborarea dintre UNPR și PSD, că aceasta nu depinde de adoptarea proiectului privind taxa marilor averi, el arătând că Victor Ponta încă nu i-a răspuns dacă susține această inițiativă.

Tot marți, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că ”de principiu” nu este ”favorabil” propunerii UNPR în ceea ce privește suprataxarea marilor averi, menționând că nu înțelege ”exact” la ce se referă măsura care ar putea duce la vinderea unor averi pentru plata impozitului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adaptogeni-Băuturi care îmbunătățesc calitatea somnului

Iată trei rețete delicioase de băuturi care conțin adaptogeni și care îmbunătățesc calitatea somnului, oferă energie și elimină stresul.

Orașul exemplu mondial de bune practici ecologice: Freiburg, Germania

Regiunea istorică Suabia, unul dintre primele mari ducate  ale Germaniei medievale, acoperă mai multe zone din sud-vestul Germaniei, estul Elveției și nord-estul...

Avem oare preocupări de mântuire?

Cineva care nu merge la biserică, de exemplu, acela nu-și manifestă credința, n-are credință. Cine nu ține post, nu ține rânduiala postului, cine nu...

Rareș Bogdan- ”imaginea unei ţări abandonate”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, susține că, după decizia judecătorilor în Dosarul 10 august, a avut ”imaginea unei ţări abandonate, unde Justiţia umblă...

Comentarii recente