Acasă Locale Stiri Satu Mare Posibil schimb de spioni între Rusia și Germania

Posibil schimb de spioni între Rusia și Germania

O spioană rusă, condamnată în 2013, în Germania, împreună cu soțul său într-un caz de spionaj, a fost recent pusă în libertate înainte de ispășirea pedepsei și s-a întors în Rusia, a anunțat vineri presa germană, care evocă un posibil schimb de agenți, potrivit AFP.

Această femeie, în vârstă de 48 de ani, cunoscută sub numele fals de Heidrun Anschlag, a fost eliberată în urmă cu două zile și a părăsit Germania pentru a reveni în Rusia, în timp ce soțul său Andreas, în vârstă de 53 de ani, a rămas în detenție, relatează săptămânalul Focus și agenția de presă DPA.

Bărbatul și femeia de naționalitate rusă s-au instalat, în urmă cu peste20 de ani, cu ajutorul unor false documente austriece, în Germania, unde au dus o viață obișnuită, cu scopul de a-și ascunde activitatea de agenți secreți.

Cuplul colecta informații despre strategii militare și politice ale Uniunii Europene (UE) și NATO, pe care le obținea prin intermediul unui contract în cadrul ministerului olandez al Afacerilor Externe.

Ei au fost arestați în octombrie 2011, după ce poliția germană a surprins femeia în timp ce asculta mesaje criptate.

Heidrun Anschlag a fost condamnată, în iulie 2013, la cinci ani și jumătate de închisoare, iar soțul său – la șase ani și jumătate.

Potrivit Focus, eliberarea acestei spioane ruse s-ar înscrie în cadrul unui schimb de agenți între Rusia și Germania.

La mijlocul anului 2013, după condamnarea cuplului la pedeapsa cu închisoarea, cotidianul rus Kommersant a dezvăluit că Moscova ar vrea să efectueze un schimb de agenți arestați în străinătate.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fără creșteri de pensie în acest an sau următorul

O creştere a punctului de pensie cu 40% în acest moment trebuie evitată, pentru că economia nu o poate susţine, iar în...

PNL a depus sesizarea de neconstituționalitate privind numirea lui Iordache

Liberalii au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al...

Florin Zamfirescu despre închisoarea COVID și conducerea acesteia

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt...

Toleranța înțeleasă și promovată într-un mod greșit.

Papa Francisc militează pentru căsătoriile între homosexuali! Cere o lege specială . Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar difuzat miercuri...

Comentarii recente