Acasă sus Posturile de televiziune ruse, interzise în Ucraina: "Interdicția de a minți nu...

Posturile de televiziune ruse, interzise în Ucraina: „Interdicția de a minți nu înseamnă cenzură, ci ține de bunul simț”

Justiția ucraineană a interzis, marți, difuzarea în Ucraina a posturilor de televiziune ruse, acuzate de conducerea interimară de la Kiev că alimentează separatismul cu ajutorul unor informații părtinitoare, a anunțat un oficial din cadrul forțelor de securitate.

Un tribunal administrativ de la Kiev a „pronunțat astăzi o decizie, potrivit căreia difuzarea posturilor de televiziune ruse trebuie să fie oprită”, a declarat adjuncta secretarului general al Consiliului de Securitate Națională și Apărare (RNBO) Viktoria Siumar, citată de agenția Interfax Ucraina.

În special, sunt vizate posturile publice Pervîi Kanal, Rossia 24 și postul privat pro-Kremlin NTV.

RNBO a sesizat luni justiția, cu scopul de a stabili dacă au avut loc eventuale „încurajări la intoleranță etnică, îndemnuri la război sau separatism”, a adăugat Siumar.

„Libertatea de exprimare nu presupune nici minciuni, nici manipulări, mai ales dacă ele provoacă confruntări în rândul populației”, a apreciat Irina Tciuvilska, expertă a Institutului de mass-media, într-un articol publicat pe site-ul de informare Ukrainska Pravda.

„Interdicția de a minți nu înseamnă cenzură, ci ține de bunul simț”, a adăugat ea, precizând că „specialiști în domeniul media, atât ucraineni, cât și ruși, au observat în repetate rânduri că informațiile publicate în majoritatea publicațiilor ruse cu privire la Ucraina erau pline de minciuni și manipulări”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente