vineri, septembrie 29, 2023
AcasăsusPosturile de televiziune ruse, interzise în Ucraina: "Interdicția de a minți nu...

Posturile de televiziune ruse, interzise în Ucraina: „Interdicția de a minți nu înseamnă cenzură, ci ține de bunul simț”

Justiția ucraineană a interzis, marți, difuzarea în Ucraina a posturilor de televiziune ruse, acuzate de conducerea interimară de la Kiev că alimentează separatismul cu ajutorul unor informații părtinitoare, a anunțat un oficial din cadrul forțelor de securitate.

Un tribunal administrativ de la Kiev a „pronunțat astăzi o decizie, potrivit căreia difuzarea posturilor de televiziune ruse trebuie să fie oprită”, a declarat adjuncta secretarului general al Consiliului de Securitate Națională și Apărare (RNBO) Viktoria Siumar, citată de agenția Interfax Ucraina.

În special, sunt vizate posturile publice Pervîi Kanal, Rossia 24 și postul privat pro-Kremlin NTV.

RNBO a sesizat luni justiția, cu scopul de a stabili dacă au avut loc eventuale „încurajări la intoleranță etnică, îndemnuri la război sau separatism”, a adăugat Siumar.

„Libertatea de exprimare nu presupune nici minciuni, nici manipulări, mai ales dacă ele provoacă confruntări în rândul populației”, a apreciat Irina Tciuvilska, expertă a Institutului de mass-media, într-un articol publicat pe site-ul de informare Ukrainska Pravda.

„Interdicția de a minți nu înseamnă cenzură, ci ține de bunul simț”, a adăugat ea, precizând că „specialiști în domeniul media, atât ucraineni, cât și ruși, au observat în repetate rânduri că informațiile publicate în majoritatea publicațiilor ruse cu privire la Ucraina erau pline de minciuni și manipulări”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente