miercuri, iunie 7, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MarePrefectul a participat la Turț la întâlnirea organizată în cadrul campaniei de...

Prefectul a participat la Turț la întâlnirea organizată în cadrul campaniei de informare “Euro Agricultura

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a participat joi, 19 iunie 2014, în comuna Turț la întâlnirea organizată în cadrul campaniei de informare “Euro Agricultura-Rețeaua Multiplicatorilor de Informații despre PNDR”.  Prin campania organizată de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit au loc sesiuni tematice și vizite de lucru pentru informarea publicului țintă privind exemplele de bună practică în accesarea fondurilor europene.

Unul dintre proiectele care se încadrează în categoria menționată este cel de “Alimentare cu apă și canalizare, modernizare și dotare cămin cultural în localitatea Gherța Mare, comuna Turț”. La întâlnirea de la Turț au mai participat primarul comunei, Ioan Ciupac, directorul Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit(OJPDRP) Satu Mare, Gabriel Mihali, directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA) Satu Mare, Gabriel Leș, directorul executiv al Grupului de Inițiativă Locală(GAL) Țara Oașului, Maria Turtureanu, coordonatorul local al campaniei, Csaba Pal, consilierul pe linie de afaceri europene din cadrul Instituției Prefectului Satu Mare, Mircea Ciocan precum și cetățeni cu rol de multiplicatori informaționali.

“Guvernul României a crescut accentul pus pe absorbția de fonduri structurale și de coeziune, un domeniu care poate aduce în țară sume importante pentru realizarea de investiții, pentru finalizarea și demararea proiectelor de infrastructură, pentru dezvoltarea resurselor umane și pentru crearea de locuri de muncă. Rezultatele acestei noi abordări nu au întârziat să apară: în doar un an de zile, rata de absorbție a fondurilor europene s-a triplat. Totodată, au fost remediate problemele funcționale de pe mai multe Programe Operaționale. Îmbunătățirea semnificativă și imediată a gradului de absorbție a fondurilor structurale este o condiție esențială pentru asigurarea creșterii economice sustenabile și crearea de noi locuri de muncă, mai ales în mediul rural” a evidențiat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram.

În finalul întâlnirii, reprezentantul Guvernului în teritoriu a felicitat Primăria și Consiliul Local Turț, respectiv membrii Grupului de Acțiune Locală Țara Oașului pentru implicarea în atragerea fondurilor europene. Totodată, prefectul județului Satu Mare a apreciat activitatea Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente