luni, iunie 24, 2024
AcasăsusExtremiștii de la Jobbik militează pentru autonomia maghiarilor din Ucraina

Extremiștii de la Jobbik militează pentru autonomia maghiarilor din Ucraina

Partidul ultranaționalist ungar Jobbik a purtat discuții cu politicieni ruși în scopul obținerii autonomiei pentru etnicii maghiari și ruteni și provincia ucraineană Transcarpatia, anunță liderul Gabor Vona.

Gabor Vona a declarat că, în estul Ucrainei, au loc acte de purificare etnică, avertizând că situația riscă să se repete în Transcarpatia.

Vona a purtat discuții pe această temă la Moscova, unde a fost însoțit de Marton Gyongyos, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului ungar, și de eurodeputatul Bela Kovacs. Discuțiile cu politicieni ruși s-au referit la criza din Ucraina și la relațiile ruso-ungare.

Marton Gyongyos a declarat că nu Rusia, ci Occidentul este responsabil de conflictul din Ucraina, apreciind că referendumul proindependență din Crimeea a fost „exemplar”, oferind „o rază de speranță pentru autonomia maghiarilor și rutenilor”.

Vona a dat asigurări că Jobbik este unul dintre puținele partide aflate la putere într-un stat european care pledează pentru „cele mai bune relații cu Rusia”. De altfel, Vona a salutat constituirea Uniunii Economice Eurasiatice, argumentând că se simte necesitatea creării unei contraputeri la euroatlantism.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente