Acasă sus Extremiștii de la Jobbik militează pentru autonomia maghiarilor din Ucraina

Extremiștii de la Jobbik militează pentru autonomia maghiarilor din Ucraina

Partidul ultranaționalist ungar Jobbik a purtat discuții cu politicieni ruși în scopul obținerii autonomiei pentru etnicii maghiari și ruteni și provincia ucraineană Transcarpatia, anunță liderul Gabor Vona.

Gabor Vona a declarat că, în estul Ucrainei, au loc acte de purificare etnică, avertizând că situația riscă să se repete în Transcarpatia.

Vona a purtat discuții pe această temă la Moscova, unde a fost însoțit de Marton Gyongyos, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului ungar, și de eurodeputatul Bela Kovacs. Discuțiile cu politicieni ruși s-au referit la criza din Ucraina și la relațiile ruso-ungare.

Marton Gyongyos a declarat că nu Rusia, ci Occidentul este responsabil de conflictul din Ucraina, apreciind că referendumul proindependență din Crimeea a fost „exemplar”, oferind „o rază de speranță pentru autonomia maghiarilor și rutenilor”.

Vona a dat asigurări că Jobbik este unul dintre puținele partide aflate la putere într-un stat european care pledează pentru „cele mai bune relații cu Rusia”. De altfel, Vona a salutat constituirea Uniunii Economice Eurasiatice, argumentând că se simte necesitatea creării unei contraputeri la euroatlantism.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente