Acasă Locale Prefectul Eugeniu Avram a primit vizita diplomatilor olandezi

Prefectul Eugeniu Avram a primit vizita diplomatilor olandezi

Prefectul Eugeniu Avram a primit în data de 22 august vizita Excelenței Sale Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la București, domnul Matthijs van Bonzel, și a domnului Walterus Reijers, Consul Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Cluj  Napoca.

La întâlnire au fost prezenți viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, și directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare,  Daniela Culic. La începutul discuției, gazdele au prezentat oportunitățile pe care județul le oferă străinilor interesați să investească, amintind printre altele de poziția strategică a județului care reprezintă o poartă de legătură cu țările învecinate, Aeroportul Internațional Satu Mare, Zona Industrială amenajată conform cerințelor Uniunii Europene. De asemenea, au fost amintite cele 24 de firme olandeze care dezvoltă afaceri în județul nostru, alături de mari concerne germane .

Excelența Sa Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la București, domnul Matthijs van Bonzel, s-a arătat impresionat de potențialul economic pe care județul Satu Mare îl are, însă consideră că autoritățile române trebuie să își arate mai mult deschiderea vizavi de potențialii investitori, respectiv să gândească ca un investitor dacă doresc să atragă investitori, dar și să elimine pașii birocratici care împiedică investitorii să își dezvolte afacerile.

Domnul Walterus Reijers, Consul Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Cluj  Napoca, a propus oficialilor sătmăreni să realizeze în primul rând un site special pentru investitori, în limba engleză, dedicat străinilor care doresc să investească, susținând că astfel de site-uri există în alte județe ale țării și s-au dovedit a fi eficiente.

În discuțiile purtate pe tema investiției în domeniul agriculturii, cei doi diplomați olandezi au propus oficialităților sătmărene să găsească soluții de atragere a tinerilor către mediul rural și încurajarea formelor de asociere în agricultură, precum și să rezolve problema titlurilor de proprietate, lucru necesar pentru dezvoltarea sectorului Agriculturii.

Prefectul Eugeniu Avram a asigurat diplomații olandezi că a luat act de sugestiile propuse și că va întreprinde demersurile necesare raportat la atribuțiile care îi revin.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente