29.8 C
New York City
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MarePrefectul s-a întâlnit cu șefii din agricultură

Prefectul s-a întâlnit cu șefii din agricultură

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a întâlnit miercuri, 25 iunie 2014, de la ora 14,00, în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ cu șefii instituțiilor publice din subordinea Ministerului Agriculturii dar și cu reprezentanți ai altor instituții care colaborează cu acestea. Din partea Instituției Prefectului au mai participat subprefectul Altfatter Tamas, directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbțan, șeful Serviciului Monitorizare, Ramona Antonescu, consilierul Ioana Tulbu și consilierul pe linie de afaceri europene, Mircea Ciocan. În sală au fost prezenți directorii sau coordonatorii instituțiilor următoare: Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor, Direcția pentru Agricultură Satu Mare, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Satu Mare, Oficiul de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie, Agenția Domeniilor Statului-filiala Satu Mare, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare-filiala Satu Mare, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Electrica Distribuție Transilvania de Nord-Sucursala Satu Mare, Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

În cadrul ședinței de lucru s-au identificat și analizat problemele punctuale ale fiecărei instituții. Printre acestea s-au numărat lipsa de personal și încărcătura cu care se confruntă Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, dar și Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor. Un alt aspect sesizat în cadrul ședinței se referă la reacreditarea laboratorului din cadrul Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Satu Mare pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli. În același timp s-a discutat despre semnarea unui protocol de colaborare între ANIF și Electrica în privința întreținerii și pazei transformatoarelor din stațiile de pompare.

Pe de altă parte, conducerea Oficiului de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie a solicitat sprijin din partea Instituției Prefectului pentru se  ridica în municipiul Satu Mare interdicția de a crește animale mici de către acele persoane care fac parte din Asociația Crescătorilor de Animale Mici. Conducerea instituției a mai solicitat sprijin pentru organizarea unei expoziții de animale mari.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe conducerea Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit a adus în prim plan problemele cu care se confruntă autoritățile publice locale beneficiare de fonduri europene, fapt pentru prefectul a solicitat organizarea unei întâlniri cu primarii unităților administrativ-teritoriale respective. De asemenea, s-a convenit ca în următoare perioadă să aibă loc o reuniune cu tinerii fermieri de succes din județul Satu Mare.

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a solicitat colaborare între instituțiile din subordinea Ministerului Agriculturii pe tema gestiunii animalelor și pajiștilor. În plus, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a explicat directorilor prezenți că această întâlnire se va repeta lunar, iar cei prezenți vor trebui să prezinte soluțiile identificate pentru rezolvarea unor probleme sau deficiențe.

“Vă rog pe fiecare să vă mobilizați colegii, colaboratorii să fie deschiși, transparenți și să dea dovadă de profesionalism în toate acțiunile lor. Sprijiniți-i să se instruiască, să se formeze profesional în permanență. Eu vă asigur de tot sprijinul meu și al Instituției Prefectului în dermersurile dumneavoastră legale îndreptate spre binele cetățeanului” a declarat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente