Acasă Locale Prefectul solicită o mai bună comunicare și colaborare pentru limitarea pagubelor produse...

Prefectul solicită o mai bună comunicare și colaborare pentru limitarea pagubelor produse de turmele de mistreți

mistretiÎn ultima perioadă au fost înregistrate la Instituția Prefectului mai multe sesizări atât din partea primarilor cât și din partea cetățenilor legate de pagubele produse în culturile agricole de turmele de mistreți. Reclamațiile au venit în special din zona Urziceni, Foieni, Sanislău, Cehal și Tășnad, unde proprietarii de terenuri sunt disperați că eforturile lor sunt distruse de mistreți și cer sprijin din partea autorităților.

În urma sesizărilor primite, prefectul Eugeniu Avram a convocat, în data de 4 iunie, o întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) și ai fondurilor de vânătoare din zonele vizate de distrugeri, cu scopul de a se stabili care sunt măsurile ce trebuie luate astfel încât culturile agricole să fie protejate cât mai eficient.

Administratorii fondurilor de vânătoare au susținut că au luat toate măsurile ce le sunt permise pentru a controla mișcarea turmelor de mistreți însă există factori externi care influențează comportamentul mistreților și implicit mișcarea lor în teren. Printre factorii menționați se numără stupăritul pastoral în păduri și trecerea turmelor de oi pe terenurile împădurite.

Prefectul Eugeniu Avram a ținut să le precizeze celor prezenți la întâlnire că se impune o mai bună comunicare și colaborare cu primarii de comune pentru elaborarea pe plan local a acțiunilor specifice prin care să se limiteze pagubele produse pe raza județului de turmele de mistreți. O cerere expresă a prefectului a vizat organizarea de urgență, încă în zilele următoare, de întâlniri în teritoriu a reprezentanților ITRSV și administratorilor fondurilor de vânătoare cu primarii de comune pentru identificarea și aplicarea măsurilor împotriva turmelor de mistreți.  Prin legătura cu primarii, potrivit prefectului Avram, se poate obține implicarea mai activă din partea cetățenilor în sprijinirea măsurilor deja stabilite pentru protejarea culturilor agricole.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Interviu Adrian Cozma

1.Cum a decurs campania electorală? Ce credeți că a atras atenția în această campanie? Adrian Cozma: Am făcut o...

Alegători și aligatori

Trebuie să recunoaștem că – cel puțin până acum – campania electorală pentru alegerile locale nu ne-a oferit chestii spectaculoase. Nu am...

PRIMAR DE SOCOND-CORNEA MARE NICOLAE

Varsta : 38 ani Studii : Facultatea de Teologie, specializarea teologie-istorie, Universitatea Oradea          ...

Comentarii recente