29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăEducatie&CulturaPrima acțiune a Caravanei EDUCALTERNATIVA a implicat peste 50 de copii din...

Prima acțiune a Caravanei EDUCALTERNATIVA a implicat peste 50 de copii din medii defavorizate

Prima ieșire a Caravanei EDUCALTERNATIVA a fost un succes. Joi, 3 aprilie 2014, aceasta a popositpe strada Vulturului, în zona Stadionului Unio din Satu Mare. Peste 50 de copii, cu vârste cuprinse între 1 ani și 16 ani, au participat cu mult entuziasm la activitățile pregatite de către echipa Stea împreună cu voluntarii Asociației: jocuri de cunoștere, ateliere de creație – desen, origami – , activitati sportive, după care au beneficiat de câte un sandwish.

Această acțiune face parte din proiectul “Educație pentru viitor”, finanțat de către Fundatia Orange in parteneriat cu Grenoble Isere Roumanie, Solidarite Enfance Roumanie, Popica Onlus și Consiliul local prin Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare.

Activitatea caravanei, combinată cu servicii sociale și programe educative complexe desfășurate în cadrul centrului de zi al Asociației Stea contribuie la dezvoltarea de cunoștințe și abilități, reducând astfel decalajele educaționale generate de lipsa stimulării în mediul familial și de neasumarea adecvată a rolurilor parentale, care există între copiii și tinerii aflați în dificultate și ceilalți copii și tineri din comunitate. De asemenea, activitățile proiectului se axează pe influențarea pozitivă a atitudinii părinților față de viitor reducând lipsa de perspective specifică mediului defavorizat în care trăiesc, dezvoltându-le cunoștințele și abilitățile și determinându-i să susțină educația copiilor lor și să facă pași importanți spre incluziunea socială.

In realizarea acestei activități un rol cheie l-au avut voluntarii care au ales să-și dedice o partea a timpului lor liber pentru a sprijini copii din medii sociale defavorizate în accesul la educație. Printre aceștia se numără, Andrei Henciu, angajat Orange România și totodată coordonatorul acestui proiect, un grup de 12 liceeni din cadrul Colegiului Economic “Gheorghe Dragoș” din Satu Mare si un voluntar de la Colegiul “Doamna Stanca” . Acestora le mulțumim pentru implicare și sperăm ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulți sătmăreni de toate vârstele.

Persoanele doritoare să sprijine aceste acțiuni pot contacta echipa Asociației Stea la e-mail : [email protected], telefon: 0361884330 sau 0747232619 sau personal la centrul de zi din Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr.14 in zilele lucrătoare de la ora 9.00 la 17.00.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente