vineri, iunie 2, 2023
AcasăEconomico-socialPrimăria Satu Mare oferă pensionarilor o nouă facilitate

Primăria Satu Mare oferă pensionarilor o nouă facilitate

Primarul municipiului Satu Mare, Kerskenyi Gabor, a anunțat miercuri, 9 februarie 2022, în timpul unei conferințe de presă, că municipalitatea s-va aplica o nouă măsură de protecție socială pentru seniorii sătmăreni.

Astfel, din acest an, toți pensionarii, indiferent de vârstă, vor beneficia de transport public gratuit pe raza municipiului reședință de județ dacă pensiile lor nu sunt mai mari de 2.500 de lei. Primarul a menționat că până în prezent doar seniorii de la 70 de ani în sus au beneficiat de această facilitate.

Din 2022, peste 25.000 de pensionari sătmăreni vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun pe raza orașului Satu Mare.

”Vor beneficia de gratuitate la transportul în comun și pensionarii cu vârsta sub 70 de ani, având pensii de până la 2.500 de lei pe lună. Până acum beneficiau de această facilitate doar pensionarii cu vârsta de peste 70 de ani. Acordarea de gratuități la transportul public local este o măsură de protecție a vârstnicilor din municipiul nostru”, a transmis primarul Kereskenyi Gabor.

Măsura se aplică începând cu data de 1 Martie 2022

Directorul general al Transurban Satu Mare, domnul Bujor Ionuț, a precizat pentru Jurnalul de Satu Mare că măsura anunțată de primarul municipiului se va aplica începând cu data de 1 Martie.

Proiectul de lege va fi pus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Satu Mare din data de 24 februarie, urmând cu după adoptare să fie pus și în aplicare, cel mai probabil începând cu data de 1 Martie a.c..

Directorul Transurban a precizat că deocamdată nu este finalizată procedura prin care se va oferi gratuitatea, însă cel mai probabil, pensionarii care se încadrează vor primi de la Transurban un abonament gratuit lunar sau anual, care mai apoi va fi înlocuit cu cardul de ticketing după ce el va fi implementat.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente