Acasă Locale Stiri Satu Mare Primarul agită învățământul careian în prag de sărbători

Primarul agită învățământul careian în prag de sărbători

In timp ce careienii se pregătesc  de sărbătorile de iarnă,se preocupă de tot felul de acțiuni de caritate care să permită și semenilor lor nevoiași să întâmpine decent Crăciunul,primarul Careiului  trimite adrese la două dintre cele mai reprezentative școli din oraș în încercarea de a le reuni sub același acoperiș din motive  lesne de intuit dar ținute ca de obicei la mare secret.

In cursul săptămânii trecute,la Scoala Gimnazială  nr 3 și la Liceul Teoretic au fost convocate consiliile profesorale și cele de administrație pentru a dezbate  adresa trimisă de Directia de învățământ din cadrul Primăriei Carei ,potrivit căreia să se supună la vot  comasarea celor două unități de învățământ sub o singură conducere.

Menționăm că  Scoala Gimnazială nr 3 are peste 760 de elevi  iar Liceul Teoretic un  număr de 778 elevi. Primarul Kovacs a participat la ședința Consiliului Profesoral de la Scoala Gimnazială  nr3,conform celor declarate de domnul director prof.Sorin Cioltean. În urma discuțiilor pro și contra,presărate cu intervenții tipice deja pentru edilul  careian  specialist în toate domeniile,mai puțin în management performant, cadrele didactice au optat impotriva comasării.  După experienta de la Scoala gimnazială nr.3,primarul nu a mai participat la sedintele de la Liceul Teoretic,unde 38 de profesori din 39 prezenti au votat impotriva comasării celor două școli,potrivit celor declarate de domnul director,prof.Zsido Sandor.

Potrivit METODOLOGIEI privind  fundamentarea  cifrei  de școlarizare  pentru  învățământul preuniversitar de stat finanțat de la bugetele locale și de la bugetul de stat și  emiterea avizului conform în vederea organizării  rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2015-2016,la art.6 este specificat faptul că  proiectul  planului de școlarizare va fi dezbătut în  consiliul profesoral și aprobat în Consiliul deAdministrație al unității de învățământ ,după care se înaintează inspectoratului școlar.

La cele două  școli careiene propunerea de comasare venită din partea primăriei nu a fost acceptată de niciunul dintre consiliile întrunite în acest sens,deci nu mai este cazul unei  aprobări din partea Inspectoratului.

Redacția Buletin de Carei propune primarului în funcție să se preocupe de urgentarea  lucrărilor de remediere a situației de la Școala Vasile Lucaciu,lăsată pe ultimul loc din lista de priorități a primăriei în ce privește lucrările de întreținere,pentru ca sezonul rece care bate la ușă să nu mai dea bătăi de cap cadrelor didactice în găsirea de soluții ingenioase pentru a ține închise geamurile  …precum cele din imagine!

Sau daca tot a decis să iasă pe teren,poate efectua o vizită la sediul Centrului Social unde a exilat toate departamentele de lucru cu publicul careian,adică careienii de rând, ca să vadă cum a fost recepționată  (cu manager de proiect Veress Toma) o clădire renovată din Fonduri Europene,  de firma apropiată lui,și unde cade deja tencuiala ,unde scările nu sunt reparate iar băile nu sunt terminate….dar unde se oficiază  casătoriile   tinerilor careieni deoarece sala de căsătorii nu a fost  considerată a fi potrivită a face parte din sediul noii primării de pe  strada 1 Decembrie 1918.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat,solicită întărirea măsurilor anti COVID

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, miercuri, că în prezent sunt 368 de localităţi care au depăşit pragul de...

Cresc ajutoarele sociale de la anul

La începutul acestei luni deputaţii au adoptat propunerea legislativă care prevede creşterea indicatorului social de referinţă (ISR) până la valoarea de 1.200...

Masca și apariția cancerului pulmonar

Timp de 25 de ani am fost redactorul unei reviste comerciale premiate, numită HazMat Management, care a acoperit subiecte precum prevenirea poluării...

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Comentarii recente