29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăsusPrimarul Careiului, Eugen Kovacs îi trimite la dracu' pe cei de la...

Primarul Careiului, Eugen Kovacs îi trimite la dracu’ pe cei de la ANI

Marți, 8 aprilie trebuia să se pronunțe dosarul în care primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs este acuzat de incompatibilitate de către ANI, Curtea de Apel Oradea a amânat luarea unei decizii pe data de 15 aprilie. Edilul din Carei este reprezentat în instanță de către Cabinetul de avocatură “Demeter&Resler”.

„Din nefericire legea ANI are un articol aiurea, care contrazice o altă lege în care se spune că primarul este reprezentantul localității. Deci se încurcă sezonul cu fazonul. Cum adică un primar să nu poată reprezenta comunitatea în societatea de apă-canal care efectuează lucrări în localitatea pe care o administrează? Dacă aș spune treaba asta unui primar din Ungaria sau Germania ar râde de mine. Vă spun sincer, este cea mai tâmpită situație din lume. Nu ANI este devină. După părerea mea aici a greșit legiuitorul. În orice caz eu mă consider nevinovat. Am preluat o chestie de la fostul primar Beko (Beko Tamas) și am mers ca un copil nevinovat la acele ședințe de la Apaserv. Nici prin gând nu mi-ar fi trecut vreodată să mă consider vinovat pentru treaba asta. Dacă un primar nu poate să-și reprezinte comunitatea, atunci cine o poate face? Portarul sau tractoristul? Așteptăm să vedem ce va spune instanța. Dacă instanța va spune că sunt incompatibil, atunci să se ducă toți la dracu’”, a declarat primarul Kovacs.

Primarul din Carei se află în stare de incompatibilitate declarat de ANI începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de primar al municipiului Carei și calitatea de reprezentant al Consiliului local în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a SC Apaserv SA Satu Mare. Eugen Kovacs ne-a declarat că s-a retras din adunarea acționarilor “din momentul în care noi, primarii, am fost atenționați”.

4 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente