vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePrimarul din Carei nu vrea să susțină realizarea unei capele la Ianculești

Primarul din Carei nu vrea să susțină realizarea unei capele la Ianculești

Miercuri 29 martie 2017 a avut loc ședința Consiliului Local Carei  în care a fost supus dezbaterii Bugetul pe anul în curs. Pe Ordinea de zi au figurat 22 de proiecte de hotătâre  și punctul Diverse.

A șocat din nou afirmația primarului Kovacs Eugen care este și președinte al UDMR Carei în ce privește construirea unei Capele Mortuare în satul de moți Ianculești ce aparține de UAT Municipiul Carei.

..,, fracțiunea UDMR a pus o întrebare primarului…catolicii de ce nu primesc o capelă de la oraș? eu am răspuns că vom construi  noi orașul o capelă în Ianculești și probabil vom folosi și noi reformații capela aceasta a orașului din Ianculești pentru înmormântări…eu consider că Ianculeștiul este partea a Careiului, vom asfalta și acolo dar sunteți prea puțini și prea săraci  ca să se facă o Capelă..eu cred că nu e un efort așa mare financiar  dar nu vreau să facem politică din aceasta…să nu facă din asta unii consiieri un stindard că la Ianculești nu s-a făcut capela și ungurii ăștia nu vrea să facă, nu-mi place că alunecăm în direcția asta că nu e cazul…,, – Kovacs Eugen.

Pentru cititorii care nu sunt din Carei precizăm că în oraș avem o Capelă mortuară Reformată în cimitirul reformat, o Capelă romano-catolică în cimitirul Rozalia și alta în cimitirul Mestereszi, o Capelă Ortodoxă în cimitirul Mestereszi și una greco-catolică în curtea bisericii Sf.Andrei care nu apare pe HARTA CAREI.

Satul de moți Ianculești care aparține de UAT Municipiul Carei are drumuri de pământ, străzile sunt numerotate adică nu au nume pentru a nu putea fi accesate proiecte, nu există transport în comun pentru săteni, nu există școală și nici grădinița iar copii fac naveta la Carei, nu există Cămin Cultural funcțional , nici apă potabilă sau canalizare iar sătenii au făcut fiecare după puterile lor  trotuare.

Așa că îndârjirea cu care primarul și președintele UDMR Carei scoate în derizoriu  necesitatea unui sat de moți  de a dispune de Capelă mortuară șochează.

Nu e de mirare atunci că nu se aprobă amplasarea în Carei a bustului lui Mihai Eminescu, a lui Ionel Brătianu iar bustul regelui Ferdinanad a fost aruncat într-o intersecție fără avize legale. Potrivit unei adrese oficiale, municipiul Carei este împărțit în perimetre etnice adică românii nu își pot amplasa busturile simbol în parcurile orașului ci doar în anumite perimetre.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente