vineri, iunie 2, 2023
AcasăLocaleProgram prelungit la pașapoarte până la începutul lunii aprilie

Program prelungit la pașapoarte până la începutul lunii aprilie

În continuare, la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Satu Mare se lucrează cu program prelungit. Astfel, preluarea cererilor de eliberare a pașapoartelor până la data de 01.04.2022, se face de luni până vineri între orele 08:00 – 20:00. Măsura a fost luată în contextul creșterii numărului zilnic de solicitări.

Adevărul necosmetizat este că sătmărenilor le este frică de izbucnirea unui conflict armat în apropierea județului nostru, astfel că se înghesuie să își reînoiască documentele ori să le facă pașapoarte minorilor care nu pot ieși din țară fără acest document.

Acest lucru este întărit și de faptul că anterior crizei din Ucraina, la pașapoarte se preluau aproximativ 90 de cereri pe zi, în ultimele două săptămâni numărul crescând la 200 / 260 de cereri.

In acest sens a fost prelungit programul de lucru și a fost instalat în instituție un aparat la care se poate plăti taxa pentru pașaport.

Recomandăm persoanelor care au nevoie urgență de documente și care nu găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită pe platforma www.epasapoarte.ro să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de pașapoarte din județele limitrofe, cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse în țară la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte, transmite Prefectura Satu Mare.

Contravaloarea emiterii paşaportului este următoarea:

  • pentru paşaportul simplu electronic: 258 lei – pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani
  • 234 lei – pentru persoanele cu vârsta mai mică de 12 ani
  • pentru pașaportul simplu temporar: 96 lei – indiferent de vârstă.

Plata se poate efectua online, exclusiv prin platforma de plăţi virtuale www.ghiseul.ro; la casieriile unităţilor CEC Bank, precum şi la staţiile de plată Selfpay ale CEC Bank sau din alte locații, cât și la stația de plată funcțională amplasată în holul Sălii de așteptare la noul sediu al Instituției Prefectului de pe strada A.I. Cuza nr. 11.

Informații privind documentele necesare si termenele de eliberare a pașapoartelor le găsiți aici: https://pasapoarte.mai.gov.ro/eliberarea-pasaportului/

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente