duminică, septembrie 24, 2023
AcasăsusProgramul RABLA: 238 de tichete au fost alocate firmelor și instituțiilor

Programul RABLA: 238 de tichete au fost alocate firmelor și instituțiilor

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a distribuit până în prezent 238 de tichete din cele 3.000 destinate firmelor și instituțiilor în Programul Rabla, cele mai multe, 94, fiind adjudecate de o unitate militară din Capitală, iar 51, de Secretariatul General al Guvernului (SGG).

AFM a anunțat joi închiderea primei etape de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice și instituțiile publice în Programul Rabla 2014.

În această sesiune, a fost înregistrat un număr total de 602 dosare depuse de persoanele juridice și instituțiile publice, dintre care au fost analizate 119 dosare. Din acestea, 40 de dosare au fost acceptate pentru 238 de autovehicule și 79 de dosare au fost respinse.

Listele cu persoanele juridice și instituțiile publice care au fost acceptate și respinse în program sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunea aferentă programului.

Printre persoanele juridice acceptate până acum în program se numără o unitate militară din Capitală care a obținut 94 de tichete, Secretariatul General al Guvernului, care ar urma să achiziționeze 51 de noi autovehicule, și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), cu 17 tichete.Programul Rabla 2014 pentru persoane juridice a început pe 30 aprilie.

Începând de vineri, persoanele juridice și instituțiile publice care au fost acceptate până în prezent se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validați în Programul Rabla 2014.

Persoanele juridice și instituțiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestații în termen de 5 zile de la data comunicării rezultatelor, începând tot cu data de 30 mai 2014.
De asemenea, solicitanții respinși pot depune un nou dosar la sediul Administrației Fondului pentru Mediu, până la 1 septembrie 2014, data la care se încheie înscrierile în Programul Rabla 2014 pentru .

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, Administrația Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete în valoare de câte 6.500 de lei, acordate la casarea unei mașini mai vechi de opt ani pentru achiziționarea unui nou autovehicul.

Pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km și respectiv achiziționarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Anul trecut, în cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, când au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost depuse 1.451 cereri de finanțare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o sumă aprobată de 10.864.500 de lei.

Cele mai multe tichete au fost solicitate și obținute de Poșta Română – 132 (858.000 de lei) și Ministerul Afacerilor Interne – 105 (682.500 de lei).

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente