29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăsusProiect derulat de Liceul Teoretic German Satu Mare cu o școală din...

Proiect derulat de Liceul Teoretic German Satu Mare cu o școală din Germania

În perioada 08-12 decembrie 2014 se desfășoară prima săptămână de întâlnire din cadrul proiectului “Was heiβt hier Zigeuner ?”, proiect finanțat  prin programul Europeans For Peace, de Fundația EVZ din Berlin, Germania, și are ca temă „Rromi și sinti (rromii din Germania) între romantizare și excludere”, într-o societate a majorității românești și germane. Proiectul are ca școli partenere Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” și I.B.Schulle Stuttgard, Germania, fiind al doilea proiect în parteneriat cu această școală. Scopul proiectului este formarea în rândul tinerilor a unor valori și atitudini care să descurajeze concepțiile rasiale, antigitanismul, pornind de la cunoașterea Holocaustului din cel de-al doilea război mondial.

Astfel, în prima zi din cadrul săptămânii s-a derulat un atelier de lucru pentru sensibilizarea elevilor pe tematica specifică, susținut de doamna psiholog Kardos Melinda care a făcut și o  prezentare  pe marginea valorilor culturale specifice etniei rrome.

Elevii participanți la proiect împreună cu profesorii coodonatori  Dobos Angéla,  Bonto Gabriela și profesorii de la IB Schule Stuttgart, au vizitat Centrul Educativ „Integretto” din Ardud. Aceștia au făcut o surpriză copiilor de la grădiniță și celor din clasele I-IV împărțindu-le cadouri de Moș Nicolae, cadouri pregătite cu mult drag de ei dinainte. Elevii au fost primiți de coordonatorul instituției Rodica Szovati, care a prezentat istoria și modul de funcționare a instituției. După prezentare elevii au avut activități comune cu copiii instituției.

Programul continuă cu alte ateliere de lucru, simpozioane,  precum și o vizită la Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare.  Întâlnirea se va termina cu participarea la Bazarul de Crăciun al LTG „Johann Ettinger” unde printre momentele artistice se vor prezenta și ansambluri cu reprezentații specifice etniei rrome.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente