Acasă Locale Stiri Satu Mare Proiect transfrontalier la Colegiul Tehnic ”UNIO-TRAIAN VUIA”

Proiect transfrontalier la Colegiul Tehnic ”UNIO-TRAIAN VUIA”

Activități de amploare au loc în aceste zile de 13- 14 noiembrie, la Colegiul Tehnic ”UNIO-TRAIAN VUIA”din municipiul nostru, în cadrul unui Proiect transfrontalier.

În 13 noiembrie a fost  programată Ziua Informațională în care cei patru parteneri, respectiv  Ungaria, Slovacia, Ucraina și România, care au  prezentat realizările din primele zece luni de activitate. La acest eveniment au participat directori și profesori, implicați în acest proiect, din cadrul Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși, Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Gerge Emil Palade, Colegiul Tehnic Eliza Zamfirescu, Colegiul Economis Gheoghe Dragoș, Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații Ion I.C. Brătianu, (un adevărat Consorțiu școlar, poate o idee de viitor, nu numai pe acest domeniu), interesați de formarea profesională a adulților. Cu această ocazie s-a inaugurat, în beneficiul cetățenilor din Satu Mare, Centrul de Competențe pentru formare profesională adulți, sperăm un centru de colaborare cu AJOFM Satu Mare și poate fi identificat prin sigla aplicată pe clădirea Colegiului Tehnic Unio-Traian Vuia, de pe strada Mihai Eminescu nr. 1. Acest centru este dotat cu materiale achiziționate din proiectul HUSKROU/1101/041.

Cele patru componente ale proiectului sunt: cercetare meșteșuguri tradiționale rromi, elaborare programe pentru adulți, realizarea a două cursuri de formare profesională, formarea unei echipe de consilieri pentru formarea adulților.

În Programul Proiectului figurează nume ca: Türr Istvan, Hatos Aniko, Velke Kapusany, Denisa Lakatoseva, Bücs Ecaterina, dr. Natalia Varadi și prof. dr. Vlaicu Popescu. Moderatori: Baranyai Tiberiu și Roman Lenuța.

În zilele de 13 -14 noiembrie, se desfășoară un curs de formare pentru consilieri formare adulți, workshopul cercetătorilor meșteșugurilor tradiționale rromă și întâlnirea echipelor de proiect.

Din programul proiectului face parte, datorită schimbării denumirii Colegiului Tehnic ”Traian Vuia”,  și semnarea din nou a contractului de parteneriat. Prin aceasta,  a fost afirmată din nou dorința de implementare a activităților proiectului de către colectivul de cadre didactice de la această școală.

prof. Bălan Pop Cornelia

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente