marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareProiectul educațional UniversiDay la Colegiul Național „Doamna Stanca”

Proiectul educațional UniversiDay la Colegiul Național „Doamna Stanca”

Luni, 10 aprilie 2017, Grupul Educativa în colaborare cu echipa managerială a Colegiului Național „Doamna Stanca” Satu Mare, a desfășurat proiectul educațional UniversiDay.
Proiectul pe care EDUCATIVA l-a demarat în acest an școlar are ca scop facilitarea întâlnirii dintre elevi și oportunitățile educaționale locale, regionale, dar și cele de la nivel național sau internațional.
UNIVERSIDAY și-a propus să ajungă în 28 de licee din 14 orașe și județe diferite, încercând în acest mod să fie cât mai aproape de tineri. În cadrul acestei întâlniri, elevii au ocazia să se întâlnească cu diverși parteneri din mediul educațional.
Colegiul Național „Doamna Stanca”, liceul gazdă al evenimentului de la Satu Mare a invitat și primit elevi vizitatori și din Colegiul Național „Ioan Slavici”, oferind astfel oportunitatea și altor liceeni din oraș de a se informa cu privire la oportunități academice sau de voluntariat.
Expozanții prezenți au fost reprezentanți de universități, programe de consiliere educațională și ONG-uri. Lista expozanților pentru ediția UniversiDay Satu Mare:
1. The Entrepreneurship Academy
Este prima instituție de învățământ superior din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului. Este fondată de antreprenori și bazată pe profesori care activează în domeniu. Scopul facultății este să educe spiritul antreprenorial al studenților săi, iar valoarea adăugată a acestei instituții o reprezintă învățarea experiențială. EA încearcă să ofere ce e mai bun din tot ce e posibil: practică și teorie din România și din străinătate.
2. UNIVERSALIO- program de consiliere educațională pentru universități de top
Este un serviciu de consiliere educațională ce oferă tinerilor români asistență pentru admiterea la orice universitate din lume cu predare în limba engleză sau franceză, lucrând în principal cu candidați la universitățile de top ale lumii. Consilierii UNIVERSALIO sunt absolvenți de programe internaționale de studii, iar în activitatea de consiliere se bazează atât pe experiența personală a studiului în străinătate, cât și pe foarte multă expertiză profesională.
3. EDMUNDO- program de consiliere gratuită pentru universități din străinătate
Este un serviciu gratuit ce oferă tinerilor români informații, asistență și consiliere pentru a face alegerea potrivită și pentru a fi admiși la una din cele peste 100 universități internaționale partenere. În cei 8 ani de activitate, aproximativ 5.000 de tineri și-au început studiile la una din aceste universități, beneficiind de sprijinul consilierilor. Scopul EDMUNDO este încurajarea și susținerea tinerilor care doresc să învețe și să se dezvolte într-un mediu academic internațional.
4. EDMERICA- program de consiliere educațională pentru SUA
Programul de consultanță educațională creat special pentru studiile în Statele Unite ale Americii. Acest proiect oferă asistență pentru cei interesați de studii de licență, masterale, post-universitare sau cercetare în orice domeniu. EDMERICA îi sprijină pe cei interesați de studiile în Statele Unite prin informații concrete și precise despre toate instituțiile acreditate de învățământ superior din Statele Unite.
5. Opțiuni.ro&AdmitereOnline- platforme de suport pentru învățământul din România
Platformă online unică în România care permite căutarea, filtrarea și compararea programelor de studiu disponibile în cadrul universităților românești. Scopul OPTIUNI.RO este acela de face un prim pas în consilierea elevilor indecisi în privința domeniilor, orașelor sau universităților la care vor și pot să aplice.
6. INTERACT Club Satu Mare
ONG axata pe beneficiile directe și indirecte ale lucrului în echipă a liceenilor. Astăzi, peste 200.000 de tineri, din peste 110 țări aparțin celor peste 8700 cluburi Interact. Ramura a Rotary International, clubul are ca scop conștientizarea și urmărirea problemelor comunitatii din care face parte. În acest sens, se dezvoltă activități de grup, care promovează bunăvoința între oameni.

În ziua evenimentului, peste 550 de elevi din Satu Mare au trecut pragul UniversiDay la „Doamna Stanca”, obținând informații despre posibilități de studiu, dezvoltare personală sau oportunități de voluntariat.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente