Acasă Locale Stiri Satu Mare Proiectul UNIREA la Colegiul Tehnic "Traian Vuia"

Proiectul UNIREA la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”

traian vuia (2)

La Colegiul Tehnic “UNIO-TRAIAN VUIA” a avut loc o întâlnire deosebită, avându-i ca invitați pe domnul dr. Popa Bogdan cardiolog,  și pe doamna dr. Popa Ana. Aceștia au venit tocmai de la Milano să le vorbească elevilor despre mândria de a fi roman.

 “Cei care depășesc granițele sunt cei care afirmă identități românești”, acestea au fost primele cuvinte ale domnului dr. Bogdan A. Popa despre proiectul „Unirea”, proiect inițiat în anul 2013 și prezentat  acum elevilor  Colegiului Tehnic „UNIO-TRAIAN VUIA”.

Din dorința de a căuta și de  a promova peste hotare personalități remarcabile ale culturii românești, domnul doctor le-a prezentat elevilor 33 de personalități ale culturii românești care sunt cunoscute pentru pasiunea și descoperirile lor făcute și în afara granițelor noastre.

Doamna doctor Popa Ana, nutriționist, a promis elevilor că, în curând, va veni să prezinte un stil de viață sănătos, împărtășindu-le astfel câteva idei pentru un trai cât mai bun.

La activitate au participat  atât elevii din clasele a X-a, a XI-a, a XII-a  cât și cadrele didactice Bandi Ramona, Moldovan Claudia și Dragomir Corina. Elevii au fost plăcut impresionați de această temă  „Da, sunt român”, iar prin intermediul materialelor prezentate au descoperit modele veritabile de personalități.

Profund mișcați, elevii au postat imediat pe rețelele de socializare câteva dintre impresiile lor proaspete despre discuțiile avute cu invitații colegiului. Nu mai puțin impresionat a fost directorul unității școlare, prof. dr. Popescu Vlaicu: “Vin acești medici de la Milano să ne învețe mândria de a fi român! Cinste lor! Această activitate împlinește realizările liceului nostru efectuate cu prilejul derulării Proiectului “Să ne cunoaștem oamenii de cultură din județ.”

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente