Acasă Locale Stiri Satu Mare Proiectul UNIREA la Colegiul Tehnic "Traian Vuia"

Proiectul UNIREA la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”

traian vuia (2)

La Colegiul Tehnic “UNIO-TRAIAN VUIA” a avut loc o întâlnire deosebită, avându-i ca invitați pe domnul dr. Popa Bogdan cardiolog,  și pe doamna dr. Popa Ana. Aceștia au venit tocmai de la Milano să le vorbească elevilor despre mândria de a fi roman.

 “Cei care depășesc granițele sunt cei care afirmă identități românești”, acestea au fost primele cuvinte ale domnului dr. Bogdan A. Popa despre proiectul „Unirea”, proiect inițiat în anul 2013 și prezentat  acum elevilor  Colegiului Tehnic „UNIO-TRAIAN VUIA”.

Din dorința de a căuta și de  a promova peste hotare personalități remarcabile ale culturii românești, domnul doctor le-a prezentat elevilor 33 de personalități ale culturii românești care sunt cunoscute pentru pasiunea și descoperirile lor făcute și în afara granițelor noastre.

Doamna doctor Popa Ana, nutriționist, a promis elevilor că, în curând, va veni să prezinte un stil de viață sănătos, împărtășindu-le astfel câteva idei pentru un trai cât mai bun.

La activitate au participat  atât elevii din clasele a X-a, a XI-a, a XII-a  cât și cadrele didactice Bandi Ramona, Moldovan Claudia și Dragomir Corina. Elevii au fost plăcut impresionați de această temă  „Da, sunt român”, iar prin intermediul materialelor prezentate au descoperit modele veritabile de personalități.

Profund mișcați, elevii au postat imediat pe rețelele de socializare câteva dintre impresiile lor proaspete despre discuțiile avute cu invitații colegiului. Nu mai puțin impresionat a fost directorul unității școlare, prof. dr. Popescu Vlaicu: “Vin acești medici de la Milano să ne învețe mândria de a fi român! Cinste lor! Această activitate împlinește realizările liceului nostru efectuate cu prilejul derulării Proiectului “Să ne cunoaștem oamenii de cultură din județ.”

- Advertisment -

Cele mai populare

La pescuit pe lacul din Grădina Romei

Marți, 3 august a.c., în jurul orei 17:00, mai mulți sătmăreni, adulți și copii, s-au pus să pescuiască...

Deținuții din Penitenciarul Satu Mare vor ajuta la mutarea Bibliotecii în noul sediu

Consiliul Județean Satu Mare anunță că până la sfârșitul anului, Biblioteca Județeană Satu Mare se va muta în...

Primăria municipiului Satu Mare scoate la concurs postul de arhitect șef

La sfârșitul lunii iunie a.c., Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care, speră guvernanții, să...

Unul dintre cei mai bine cotați barberi internaționali, a susținut un seminar la Satu Mare

În perioada 1 - 2 august a.c., la Satu Mare a avut loc un workshop de barbering, susținut...

Comentarii recente