Acasă Locale Nationale Propunere PNL: 15 puncte procentuale TVA din prețul laptelui să rămână la...

Propunere PNL: 15 puncte procentuale TVA din prețul laptelui să rămână la producător

PNL a depus în Parlament o propunere legislativă de modificare a Codului fiscal, care se referă la producătorii de lapte și prevede ca „din cei 24% TVA în momentul de față, 9% va fi virat statului, iar 15 % producătorului”, a declarat, într-o conferință de presă, deputatul PNL Tinel Gheorghe.

„Am depus o inițiativă legislativă, pe care am înregistrat-o ieri și care se referă în principal la modalitatea practică de eliminare a evaziunii fiscale și de sprijinire a producătorilor mici și mijlocii de lapte din România, în jur de 800 000. Proiectul prevede ca din cei 24% TVA în momentul de față, 9% va fi virat statului, iar 15% producătorului și îl va deduce el singur din decont. Venim în întâmpinarea statului care luptă cu evaziunea fiscală și a producătorului autohton care are nevoie de sprijin în această perioadă”, a explicat Tinel Gheorge.

El a spus că „măsura este temporară, propusă pe un an”. „Aștept ca Guvernul, Ministerul Agriculturii să facă demersurile la Comisia Europeană să obțină sprijinul necesar pentru implementarea acestei măsuri. PNL anticipează că de la 1 aprilie 2015 va fi mare jale pe piața laptelui din România”, a adăugat deputatul PNL, după ce a arătat că de la 1 aprilie „se liberalizează piața laptelui”.

lapte-fermier

Potrivit proiectului de lege inițiat de liberali și distribuit presei, măsurile propuse de PNL au în vedere atât producătorii de lapte, cât și pe cei de carne.

„Pentru livrarea de carne și produse din carne și pentru livrarea de lapte și produse din lapte, stabilirea taxei pe valoarea adăugată de plată se stabilește prin diferența dintre TVA colectat și TVA deductibil la care se aplică procentul de 37,5% reprezentând 9% TVA de plată aferent vânzărilor”, se precizează în proiect.

Diferența de TVA echivalând cu 15% din TVA de plată rămâne la dispoziția producătorului de carne și de produse din carne și producătorului de lapte și produse din lapte, în scopul stimulării prevenirii și combaterii evaziunii fiscale. Reținerea sumei de 62,5% se realizează prin decontul de TVA, se mai arată în proiectul liberalilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente