Acasă Locale Stiri Satu Mare Cos cu vipere - Protocolul de toamnă la BAC

Cos cu vipere – Protocolul de toamnă la BAC

În fiecare an, onor Ministerul Educației dă câte o circulară scrută și clară privind interzicerea strângerii de fonduri pentru cadouri și protocoalele de la examenele de bacalaureat.

Sigru că nimeni nu bagă în seamă această aiureală, că doar aici, jos, la obârșie, lucrurile se reglează cu totul și cu totul altfel. Acum că tot a venit răndul elevilor să dea examenul de toamnă, lucrurile rămân neschimbate.

Bieții prunci fac pe dracul în patru să aducă bani de acasă, cu speranța vagă că prin astfel de mici dar sincere ofrande va putea fi îmbunată cumva, comisia de supraveghere și corectare, acum în ultimul ceas.

Desigur, totul nu este decât o iluzie. Totul, cu excepția banilor care se adună și nimeni nu prea știe unde ajung.

Practica asta este  atât de (stră)veche și de adânc înrădăcinată,  încât nicio lege și niciun ministru nu va putea s-o înlăture.

Orice  părinte  vă poate spune că școlile astea gratutie din România sunt de fapt, cele mai scumpe iar dacă stai să socotești, poate ar ieși mai ieftin cu o școală particulară, numai că alea sunt atât de proaste încât nimeni nu are curajul să-și dea copiii acolo.

Credem că este vorba aici pur și simplu de un jaf sistematic  bine mascat pentru că este foarte greu de crezut că elevii ori părinții țin cu tot dinadinsul să scoată din buzunare sute de lei pentru a-i risipi pe parangheliile acestea ciudate, golite de multă vreme de orice conținut sau sens!

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente