Acasă Locale Internationale Putin: Integrarea Crimeei a permis recâștigarea "rădăcinilor istorice ale națiunii" ruse

Putin: Integrarea Crimeei a permis recâștigarea „rădăcinilor istorice ale națiunii” ruse

putin

Mii de oameni au celebrat miercuri, la Moscova, un an de la anexarea regiunii Crimeea, președintele Vladimir Putin afirmând că integrarea fostului teritoriu ucrainean a permis recâștigarea „rădăcinilor istorice ale națiunii” ruse, potrivit ABC News.

În discursul rostit în fața a mii de simpatizanți cu ocazia împlinirii unui an de la anexarea Crimeei, Putin a declarat: „Ne-am dat seama că nu era vorba de teritoriu, căci noi avem destul”.

„A fost vorba de rădăcinile istorice ale națiunii, despre originile spiritualității și statalității Rusiei”, a subliniat Putin.

„Rușii împreună cu ucrainenii sunt un singur popor. Sper că ucrainenii vor ajunge să condamne naționalismul extrem, pentru ca cele două țări să poată restabili relațiile normale”, a spus liderul rus.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie 2014, după înlăturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Donețk și Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morți.
- Advertisment -

Cele mai populare

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

Comentarii recente