Acasă Locale Internationale Putin: Integrarea Crimeei a permis recâștigarea "rădăcinilor istorice ale națiunii" ruse

Putin: Integrarea Crimeei a permis recâștigarea „rădăcinilor istorice ale națiunii” ruse

putin

Mii de oameni au celebrat miercuri, la Moscova, un an de la anexarea regiunii Crimeea, președintele Vladimir Putin afirmând că integrarea fostului teritoriu ucrainean a permis recâștigarea „rădăcinilor istorice ale națiunii” ruse, potrivit ABC News.

În discursul rostit în fața a mii de simpatizanți cu ocazia împlinirii unui an de la anexarea Crimeei, Putin a declarat: „Ne-am dat seama că nu era vorba de teritoriu, căci noi avem destul”.

„A fost vorba de rădăcinile istorice ale națiunii, despre originile spiritualității și statalității Rusiei”, a subliniat Putin.

„Rușii împreună cu ucrainenii sunt un singur popor. Sper că ucrainenii vor ajunge să condamne naționalismul extrem, pentru ca cele două țări să poată restabili relațiile normale”, a spus liderul rus.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie 2014, după înlăturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Donețk și Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morți.
- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente