Acasă Locale Nationale Radu Mazăre cere demisia lui Ponta

Radu Mazăre cere demisia lui Ponta

radu-mazare

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a spus, marți, că „în mod normal și onorabil” Victor Ponta ar trebui să își dea demisia de la conducerea PSD, în contextul în care a pierdut alegerile prezidențiale.

„Este, într-adevăr, o stare de nemulțumire (la nivelul PSD – n.red.), sunt discuții despre felul în care este gestionat la nivel central în această perioadă post-electorală. Dacă mă întrebați pe mine, și eu unul sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eșecul lui Ponta sau pentru eșecul lui Dragnea. Eu, dacă aș pierde alegerile la primărie, a doua zi mi-aș depune mandatul și în niciun caz nu aș arăta spre cei care sunt șefi de organizații mici, locale, că ei sunt de vină pentru pierderea mea”, a declarat Mazăre, la Curtea de Apel București, înainte de procesul în care este implicat și care se află pe rolul acestei instanțe, el fiind chestionat cum vede faptul că se vorbește de plecări din PSD.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să își dea demisia de la conducerea Partidului Social Democrat, Radu Mazăre a spus că „în mod normal și onorabil, da”.

De asemenea, chestionat în ce „tabără” s-ar plasa, Mazăre a menționat: „Nu știu încă, nu am luat o decizie, discut cu prietenii mei și colegii mei. După cum știți, la Constanța suntem o echipă foarte strânsă și foarte solidari unii cu ceilalți, iar eu nu iau decizii de capul meu. Discut să văd ce vrea și ăla și ăla, în momentul în care avem o opinie cristalizată o luăm într-o direcție cu toții”.

Primarul Constanței a subliniat că nu a discutat, deocamdată, nici cu Marian Vanghelie și nici cu Mircea Geoană, despre o eventuală intrare într-o formațiune politică a celor doi.

„E posibil să plece parlamentarii către această formațiune. În orice caz, lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Adică nu mi se pare normal ca atunci când pierzi niște alegeri să dai vina pe alții”, a spus Mazăre.

Referitor la faptul că Marian Vanghelie a dat declarații la DNA în dosarul votului din diaspora, împotriva lui Liviu Dragnea, edilul Constanței a spus că „nu trebuie să amestecăm politica cu justiția, cu procurorii și să facem în așa fel încât să scăpăm de adversarii politici prin procurori și prin dosare”.

- Advertisment -

Cele mai populare

De frica ursului l-a prins noaptea în copac

Întâmplare de-a râsul-plânsul în județul vecin. În timp ce culegea ciuperci în pădure, un bărbat din Jibou a...

Situația COVID în județ și în țară

Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.070 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

România – groapa de gunoi a Europei?

În ultimele zile Poliția de Frontieră Română a interzis intrarea în țară a peste 37 tone de deșeuri....

A fost montat sensul giratoriu de la Burdea

Încă de aseară s-a lucrat la montarea sensului giratoriu de la Burdea. În această dimineață, cititorii noștri...

Comentarii recente