Acasă Locale Stiri Satu Mare Radu Sabou din Satu Mare, a luat premiul I la Festivalul Internațional...

Radu Sabou din Satu Mare, a luat premiul I la Festivalul Internațional de Film de la Pitești

Radu-Sabou

Cinefilii de vârsta școlară și-au dat întâlnire la Cinematograful „Sebastian Papaiani” din Pitești unde a avut loc, vinerea trecută, Festivalul internațional de film pentru copii „Youth Cinefest”. Manifestarea organizată de Consiliul Județean Argeș, prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, s-a bucurat de o largă participare.

Locul I au meritat două filme: „Casa unde începe drumul” (Radu Ștefan Sabou – Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare), respectiv „Încă frumoși” (produs de „Phantasia”  – Școala Populară de Arte și Meserii Pitești), respectiv, pe locul al II-lea s-au clasat „Pe aripile bucuriei…” („Floare de colț” – Școala de Excelență „Sf. Muceniță Filoteea” Pitești) și „Umbrele trecutului” (Rareș Litescu, elev din Pitești), iar locul al III-lea a fost împărțit de: „Călător prin satul meu” („Trio D” – Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domnești) și „Children around us” (Irem Basaran – Luleburgaz Highschool Turcia).

Juriul a fost alcătuit din: directoarea Școlii Populare de Arte, Gabriela Pendiuc, regizorul Peter Van Til din Olanda și directoarea Centrului Cultural Pitești, Carmen Salub.

Filmul elevului sătmărean Radu Sabou, elev  în clasa a IX-a la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, activând în cadrul Cenaclului “Alfazet” de pe lângă Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, povestește despre destinul copilului Marcel Ursan care de la vârsta de patru luni a fost crescut de familia Trif din Ianculești, Carei.

Scos din mediul ostil în care s-a născut, copilul acesta s-a dezvoltat foarte frumos, devenind unul din elevii eminenți ai Școlii Gimnaziale “Vasile Lucaciu” din Carei.

Juriul concursului în frunte cu președintele acestuia, Peter Van Til din Olanda a apreciat ideea, dar și realizarea artistică a acestui film documentar. Menționăm că Radu Sabou se află la prima sa participare la un concurs de acest gen, iar performanța dobândită consituie o premisă serioasă pentru viitoarea sa carieră de regizor de film.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente