sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusRăspunsul lui Cozma pentru Govor: ,,A primit 500.000 euro șpagă!”

Răspunsul lui Cozma pentru Govor: ,,A primit 500.000 euro șpagă!”

Adrian Cozma, candidatul Partidului Național Liberal Satu Mare la președinția Consiliului Județean spune că ,,l-a prins” pe Mircea Govor și afirmă că președintele PSD Satu Mare ,,a primit 500.000 euro șpagă!” În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc miercuri după-masa, 5 iunie, Cozma a declarat că ,,mita a fost mascată într-un contract de consultanță și inginerie tehnică făcute de domnul inginer Govor”.

Redăm, mai jos, declarațiile făcute de Adrian Cozma:

,,Dragi sătmăreni! L-am prins!!! Govor Mircea a primit 500.000 de euro șpagă de la firma ARL Cluj, subsidiară a societății Strabag SRL. Mita a fost mascată într-un contract de consultanță și inginerie tehnică făcute de domnul inginer Govor. Să vă prezint mecanismul de trafic de influență, luare de mită, evaziune fiscală și spălare de bani:

În urmă cu cinci ani, Govor înființează societatea Nord Vest Business SRL având ca asociat pe soția acestuia Govor Felicia și ca angajat pe domnul inginer Mircea Govor. În acest interval firma de mai sus are un singur partener de afaceri, firma ARL Cluj, societate către care emite facturi în valoare de 500.000 de euro, facturi pe care le și încasează fără a presta în schimb nici un fel de activități de inginerie sau proiectare.

Surse din interiorul Inspecției de Stat în Construcții ne-au semnalat că aceste sume ar avea legătură cu anumite nereguli constatate de instituții de control ale statului la trei proiecte finanțate de Ministerul Transporturilor, Primăria Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare și în a căror execuție este implicată societatea ARL Cluj:

  • Nereguli în construirea unor segmente ale drumului de centură al municipiului Satu Mare, inclusiv legate de faptul că locuitorilor cartierului Sătmărel le-a fost blocat accesul spre Satu Mare;
  • Nereguli în construirea noului pod peste râul Someș;
  • Nereguli la construirea ”Autostrăzii Codrului”;

Prin acest demers al meu sper ca cetățenilor din județul Satu Mare, funcționarilor, primarilor și tuturor celor care muncesc și-și fac treaba cinstit, să nu le mai fie frică de șantajul ordinar practicat prin presă de acești oameni.

Dacă tot am aflat că domnul Govor este și inginer, ofer o recompensă substanțială celui care poate să ne prezinte o fotografie din perioada de studenție a domnului Govor, bineînțeles de la politehnică”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente