Acasă Locale Stiri Satu Mare Rata șomajul în noiembrie

Rata șomajul în noiembrie

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare comunica la sfârșitul lunii noiembrie o rată a șomajului de 4,12%, în scădere cu 0,20% față de aceași perioada a anului trecut.

Numărul total de șomeri este de 6528 persoane din care femei 2789 persoane.Șomeri în evidență și plata sunt 1106 persoane.

Pe nivele de instruire din cei 6528 șomeri, 5561 au un nivel de instruire primar, gimnazial, profesional, 728 de șomeri au studii medii și 239 de șomeri au studii superioare.

Față de luna anterioară numărul de șomeri neindemnizați a crescut cu 68 de persoane.

Reducerea ratei șomajului se datorează promovării măsurilor active specifice Serviciului Public de Ocupare.

Persoanele prevăzute la articolul 17 alin.(1) din Legea 76/2002 cu modificările ulterioare, cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, potrivit legii, și care se angajează cu normă întreagă,pe perioada nedeterminată conform prevederilor legale în vigoare, și că urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj de o suma lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz reactualizată conform legii.

Nu beneficiază de această suma, persoanele care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani, precum și persoanele pentru care plata indemnizației de șomaj a fost suspendată potrivit art.45 alin.(1) lit.c, iar ulterior, că urmare a schimbării duratei contractului individual de muncă, plata indemnizatieide șomaj încetează.

Persoanele prevăzute la art. 72 din legea șomajului beneficiază de această suma și în situația în care, în perioada pentru care au dreptul la indemnizația de șomaj, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator și se încadrează, cu normă întreagă, în termen de 30 de zile, la un alt angajator.

Suma este plătită din bugetul asigurărilor pentru șomaj în cuantumul stabilit până la sfârșitul perioadei pentru care persoană era îndreptățită să primească indemnizația de șomaj.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente