Acasă sus REGELE SPANIEI ABDICĂ. Prințul Felipe va prelua tronul, anunță premierul Mariano Rajoy

REGELE SPANIEI ABDICĂ. Prințul Felipe va prelua tronul, anunță premierul Mariano Rajoy

Regele Spaniei Juan Carlos, în vârstă de 76 de ani, va abdica și-i va lăsa tronul fiului său, prințul Felipe, a anunțat luni șeful Guvernului, Mariano Rajoy, transmite AFP.

Juan Carlos, care a urcat pe tron la moartea lui Francisco Franco, în noiembrie 1975, și-a construit popularitatea conducând tranziția în Spania către democrație, după care s-a confruntat cu un final de regim marcat de probleme de sănătate și scandaluri.

Regele vrea să se adreseze „personal spaniolilor (luni) dimineața”, a adăugat Mariano Rajoy.

Șeful Guvernului spaniol a convocat „un Consiliu de Miniștri extraordinar” marți. În vederea acestui proces de abdicare va fi „necesar să fie aprobată o lege organică”, a subliniat el.

„Sper ca, într-un termen de timp foarte scurt, Congresul spaniol să aprobe nominalizarea ca rege” a prințului Felipe, în vârst de 46 de ani, a adăugat Mariano Rajoy.

Regele Juan Carlos „a fost cel mai mare promotor al democrației noastre”. El este „cel mai bun simbol al vieții noastre împreună în pace și libertate”, a adăugat premierul Rajoy.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Medicii infectați,fug din spital

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au fugit din unitatea...

USR PLUS sfidează ceremonia de investire

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în...

Noul Model Tesla trimis către Europa

Tesla Motors a trimis un prim transport către Europa de la fabrica din Shanghai care produce din 2019. Mașinile au fost trimise...

Medicina-forță morală dominantă în controlul societăților

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, ridică probleme etice importante legate de medicină și actuala pandemie într-un comentariu publicat pe blogul...

Comentarii recente