Acasă Locale Reguli noi pentru școlile de șoferi. Cum afectează candidații la obținerea permisului

Reguli noi pentru școlile de șoferi. Cum afectează candidații la obținerea permisului

scoala_de_soffer_48791900Șase luni. Atât au la dispoziție instructorii auto să monteze camere video pe mașinile pe care predau. Motivul? Potrivit ministrului Relu Fenechiu, niciun candidat nu va mai susține examenul auto fără ca proba să fie filmată. Noutățile pentru școlile auto nu se opresc aici. Instructorii auto vor trebui să-și dea silința pentru ca un număr cât mai mare dintre cursanții lor să promoveze examenul auto. Altfel, vor rămâne fără licența de funcționare.

Oficialii din Ministerul Transporturilor spun că astfel vor dispărea cazurile în care cursanții plătesc pentru școala auto, dar nu merg la cursuri. Surse din minister spun că la finalul anului 2011, business-ul cu școli auto avea o cifră totală de afaceri de 220 de milioane de euro, iar evaziunea fiscală ajunsese la o pondere de 70-80%.

„Noi am cerut ca scolile de soferi sa obtina un grad de promovabilitate a cursantilor de minim 40% in primul an si minim 50% incepand cu al doilea an. De ce facem asta? Pentru ca am avut mai multe sesizari ca unii instructori autorizati le semnau cursantilor ca au facut aceste scoli, cursantii semnau ca au facut scoala, si nu exista raspunderea celor care i au instruit cu privire la calitatea actullui de invatamant din acsete scoli. De asemenea, prin ordin cerem ca autoturismele sa fie dotate cu camere de luat vederi la examne ca sa existe o transparenta si oricine oricand sa poata vedea modul in care s au desfasurat aceste examene in interiorul scolii”, a spus Relu Fenechiu, ministrul Transportului.

Realitatea.net

- Advertisment -

Cele mai populare

Madrid intră în carantină pentru a doua oară

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Anunţul a...

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Comentarii recente