Acasă Locale Stiri Satu Mare Reîncepe vaccinarea împotriva hepatitei B

Reîncepe vaccinarea împotriva hepatitei B

Ministerul Sănătății a recepționat azi, 2 septembrie primele 50.000 de de doze de vaccin anti-hepatic B, din cele 200.000 pe care le va achiziționa în acest an (2014).
Ministerul Sănătății a transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiții a campaniei de vaccinare.
Direcțiile de sănătate publică au fost înștiințate să se prezinte în regim de urgență la sediul Companiei Unifarm SA pentru ridicarea dozelor de vaccin și repartizarea acestora.
Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinați, cât și pentru vaccinarea de rutină a nou-născuților, conform calendarului.
Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B și se administrează la nou-născuți în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul național de imunizare al Ministerului Sănătății și este gratuit.
Ministerul Sănătății a demarat procedurile de achizitiție centralizată a vaccinului încă de la începutul acestui an.
Dificultățile legate de procesul de achiziționare se datorează lipsei de pe piață a produsului. În prezent există un număr mic de producători care mai produc aceste vaccinuri și care nu au disponibile în acest moment cantitățile necesare la nivel global.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente