Acasă Locale Stiri Satu Mare Antonescu: Nu am fost împreună cu Iohannis la Grivco și nu știu...

Antonescu: Nu am fost împreună cu Iohannis la Grivco și nu știu să fi fost în vreo altă circumstanță

Fostul președintele al PNL Crin Antonescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a fost vreodată împreună cu Klaus Iohannis la sediul Grivco și nu știe ca actualul președinte al PNL să fi fost în acest loc în altă circumstanță.

Antonescu a fost întrebat dacă a fost vreodată alături de Klaus Iohannisla sediul Grivco. El a precizat că nu a fost împreună cu Iohannis la sediul acestei societăți și nici nu știe ca actualul președinte al PNL să fi fost la Grivco în vreo altă circumstanță.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că nu a avut întâlniri ”în particular” cu Dan Voiculescu, nici la sediul Grivco, nici în altă parte, și nu a negociat niciodată ceva cu acesta, apreciind că fostul lider PC Codruț Șereș ”probabil a primit o temă” și insistă cu acest subiect.

Iohannis a fost întrebat cum vede declarațiile lui Codruț Șereș, fost lider al PC, care a susținut că actualul lider al PNL a negociat cu Dan Voiculescu la sediul Grivco.

”Nu a existat niciodată o astfel de negociere, fiindcă pur și simplu nu m-a interesat acel partid, indiferent cum s-o fi numit el pe parcurs. Sunt simple dezinformări, nici nu vreau să le numesc altfel (…) Am constatat că insistă (cu afirmațiile legate de vizita lui Iohannis la Grivco – n.r.), probabil că a primit o temă. Nu, nu mă interesează nici domnul Șereș, nici divagațiile domniei sale”, a afirmat liderul PNL.

El a menționat că nu a fost la sediul Grivco și nu s-a întâlnit niciodată cu Dan Voiculescu ”în particular” să negocieze ceva.

Iohannis a fost întrebat dacă a negociat altcineva în prezența sa cu Dan Voiculescu.

”Nu, vă spun, și v-am mai spus de atâtea ori. Nu m-a interesat nici persoana Voiculescu, nici partidul Voiculescu sau cum s-o fi numit el pe parcurs în diferite etape, nu am negociat niciodată ceva”, a mai spus președintele PNL.

Fostul ministru al Economiei Codruț Șereș a declarat luni, la ieșirea din sediul ICCJ, că nu înțelege de ce Klaus Iohannis nu răspunde public privind vizita sa la Grivco și că acest lucru nu este o rușine, astfel că nu ar fi motive ca acesta să se ascundă.

„Eu nu am niciun comentariu de făcut referitor la Klaus Iohannis decât ceea ce am spus și într-un interviu dat unui ziar, respectiv că starea de fapt la momentul 2009 nu era dacă eu eram sau nu eram compromis, ci dacă domnia sa a fost sau nu la Grivco”, a declarat Șereș.

Șereș a mai spus că îl „roagă” pe Iohannis să răspundă public la acest lucru, pentru că în afară de el mai sunt și alte persoane care l-au văzut acolo la Grivco.

„Nu înțeleg de ce domnul Klaus Iohannis se ascunde de un lucru cât se poate de evident și nu înțeleg de ce ar fi fost o rușine faptul că domnia sa a fost la Grivco”, a arătat Șereș.

Întrebat ce s-a discutat la acel moment la Grivco, Șereș a spus că el nu a participat la acea întâlnire, dar că era „cadrul general creat de propunerile succesive pentru un nou prim-ministru al României”.

„La întâlnirea propriu-zisă, așa cum am declarat, eu nu am participat, dar îi reamintesc domnului Klaus Iohannis că ne cunoaștem din 2003, îi reamintesc faptul că am fost de mai multe ori la domnia sa la Sibiu și reamintesc faptul că liderul Partidului Umanist de atunci, Teodor Ancuța, care este fostul președinte al Bursei de Mărfuri, ne-a introdus nu numai pe mine și pe ceilalți reprezentanți ai Partidului Umanist, și sincer nu înțeleg de ce în 2009 susținerea lui Dan Voiculescu și a PC era bună, iar astăzi nu mai suntem buni”, a mai declarat Șereș.

Acesta a arătat că discuția sa nu se poziționează la momentul anului 2014, ci la momentul anului 2009.

„În al doilea rând, nici nu mai sunt implicat politic azi, ca atare sunt doar un simplu martor al unor lucruri care s-au întâmplat în trecut. Deci, domnului Klaus Iohannis nu are de ce să-i fie frică decât poate cel mult de propria sa personalitate”, a mai spus Șereș.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente