29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăLocaleInternationaleRețea de muncitori clandestini anihilată în Franța. Posibil și sătmăreni

Rețea de muncitori clandestini anihilată în Franța. Posibil și sătmăreni

muncitori

Șase responsabili ai unei companii românești, care au plasat în mod fraudulos aproximativ 250 de lucrători temporari români și bulgari în întreprinderi din sectorul agroalimentar din regiunea franceză Bretania, au fost reținuți și anchetați, potrivit Parchetului din Rennes, citat de Le Figaro.

„Frauda socială generată de activitatea acestei societăți de drept român este estimată la peste șase milioane de euro”, a comunicat Parchetul din orașul Rennes, detaliind că această infracțiune echivalează cu 450.000 de ore de muncă nedeclarată.

Arestările sunt rezultatul unei investigații îndelungate, inițiate în urma controalelor efectuate în companii din sectorul agroalimentar la sfârșitul anului 2013 și în aprilie 2014.

În urma acestor controale s-a constatat faptul că o firmă românească punea la dispozița unora dintre aceste societăți mână de lucru străină, fapt ce este în contradicție cu legislația din Franța și din România privind munca temporară, potrivit comunicatului Parchetului.

O anchetă a fost apoi deschisă pentru „muncă ilegală în bandă organizată, împrumut ilicit de mână de lucru, negocieri și spălare de bani în grup organizat”.

Ancheta a permis confirmarea acestor fapte după opt luni de controale naționale și internaționale, a mai anunțat Parchetul.

În total, societatea românească ar fi plasat 250 de lucrători temporari, înregistrați în România, în companii în principal din regiunea Bretania.

Pe data de 29 martie, șase membri ai rețelei au fost reținuți în cadrul unei operațiuni și au fost anchetați. Un bărbat suspectat că ar fi principalul autor al fraudei a fost palsat în arest preventiv. Un bun imobiliar și trei vehicule au fost confiscate, a mai anunțat Parchetul.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente