sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăsusRezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare în perioada 04.10.2013 - 10.10.2013

Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare în perioada 04.10.2013 – 10.10.2013

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 04.10.2013  –  10.10.2013, un număr de  113  acțiuni de control la unități și gospodăriile populației.

Au fost verificate: depozite alimentare, unități de alimentație publică, cantine,  unități de vânzare cu amănuntul, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, unități de procesare carne, unități procesare lapte

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existenta documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igiena, originea materiilor prime si existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea si eliminarea subproduselor, existenta echipamentelor de protecție.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat, 3 amenzi contravenționale, în valoare de  totală de  2400 lei.

Deficiențele  sancționate  au  fost :

depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare (  1  pizzerie loc. Satu – Mare  –  600 lei  , restaurant  loc. Satu Mare – 600 lei).

Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar. ( bistro –  loc Satu Mare -1200lei)

Sa  finalizat acțiunea  de inspecție  în exploatațiile non profesionale de animale din județul Satu – Mare conform  eșantioanelor solicitate de  APIA.

Continuă, acțiunea Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene,  de informare a populației din județ prin instruiri și afișe, despre  :  “Cum se poate obține lapte conform cu cerințele Uniunii Europene  –  Recomandări pentru un lapte igienic “, Acțiune demarată  datorită faptului că, începând cu data de 01.01.2014, va fi interzisă comercializarea  sau livrarea către unitățile de colectare sau procesare  a laptelui crud, materie primă, care nu respect cerințele Uniunii Europene.

Aceste acțiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare, vor continua  și în  perioada  următoare, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile și reducerea riscului de apariție a toxiinfecțiilor alimentare.                                                 

3 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente